IT'S COMPLICATED

Τελικά είναι απιστία να μιλάς στο chat με άλλους;

Τι λένε οι έρευνες για το sεxting, αλλά και ο κόσμος στην κάμερα του Pink.gr
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που τα social media είναι καθημερινότητα το sεxting θεωρείται κάτι πολύ σύνηθες, όμως κατά πόσο αυτό θεωρείται απιστία όταν γίνεται μέσα σε μια σχέση με τους τρίτους; Γιατί μπορεί να είναι απλά λόγια, αλλά όταν εμπλέκεται το συναίσθημα τα όρια είναι πολύ λεπτά και ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει αλλιώς.

Από την πλευρά του ο κόσμος απάντησε κατά πλειοψηφία ότι αυτό είναι απιστία και δεν θα αρέσε σε κανέναν να το βιώσει, αλλά και ούτε ότι θα το έκανε στο τάιρι του, από τη στιγμή που θα είχε σχέση. 

Από την πλευρά της η επιστήμη, έχει διεξάγη τις δικές της έρευνες και έχει αποδείξει σε τοπικό επίπεδο ότι οι Ελληνίδες, είναι οι πρώτες σε ποσοστά στην Ευρώπη που επιδίδονται στο sεxting. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωστή ιστοσελίδα για παράνομα ζευγάρια πραγματοποιεί κάθε χρόνο παγκόσμια έρευνα σχετικά με τις σeξουαλικές προτιμήσεις, ανά χώρα, φύλο, ηλικία.
Στην Ευρώπη, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στο sεxting.

Μάλιστα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση με τον πληθυσμό της. Οι Έλληνες αγαπούν το sεxting και το κάνουν με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, κυρίως από το σπίτι και από την εργασία τους. Ο Noel Biderman, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ιστοσελίδα, σχολίασε μεταξύ άλλων: “… επί του παρόντος, η τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απιστία. Στη χώρα μας, μόνο το 8 % των γυναικών που απάτησαν τους συντρόφους τους ή τους συζύγους τους αισθάνεται ένοχο, αντιθέτως το 25% των ανδρών εξέφρασε την άποψη ότι ένιωθαν ένοχοι . Παράλληλα το 77% των Ελληνίδων μελών δήλωσαν ότι η απιστία βελτίωσε το γάμο ή τη μακροχρόνια σχέση τους.

Άλλη μια έρευνα που έγινε  που έγινε πάνω στο θέμα έδειξε ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων με πονηρό περιεχόμενο, συνδέεται με χαμηλότερα αισθήματα δέσμευσης στη σχέση, αλλά και με τις περισσότερες πιθανότητες απιστίας.

Για τα αποτελέσματα της παραπάνω μελέτης, οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 615 ατόμων από διάφορες ηλικίες, τα οποία χώρισαν σε τέσσερις κατηγορίες:

  • αυτούς που δεν επιδίδονται στο sεxting
  • αυτούς που ανταλλάσσουν μηνύματα μόνο με σeξουαλικό περιεχόμενο
  • αυτούς που επιδίδονται συχνά στο sεxting (3-4 μηνύματα τέτοιου είδους μέσα στην εβδομάδα)
  • στους hyper - sexters, αυτούς δηλαδή που στέλνουν τουλάχιστον ένα πονηρό μήνυμα, την ημέρα

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, εκείνοι που έκαναν συχνά sεxting και οι hyper sexters, ήταν κυρίως άτομα ανασφαλή, που πιθανότατα να απατούσαν το ταίρι τους. Ακόμα, τα άτομα αυτών των δυο κατηγοριών είναι πιθανότερο να παρακολουθούν πορνό και να φλερτάρουν διαδικτυακά με άτομα εκτός της σχέσης τους.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι υπεύθυνοι της παραπάνω έρευνας, τα άτομα που επιδίδονται συχνά στο sεxting, έχουν λιγότερα επίπεδα δέσμευσης ως προς το σύντροφο τους και είναι πιο ανασφαλή, ενώ ο λόγος που το κάνουν είναι διότι πιθανότατα θεωρούν ό,τι εκείνος θα τους εγκαταλείψει. Το κύριο συμπέρασμα, είναι ό,τι η συνήθεια του sεxting μέσα σε μια σχέση, δείχνει ότι δεν είναι καθόλου υγιής και φυσιολογική.

Κοινώς αν ο/η συντροφος σου κάνουν κάτι τέτοιο μάλλον πρέπει να το κοιτάξετε γιατί κατά πάσα πιθανότητα η αιτία είναι βαθύτερη και δεν υπάρχει λόγος κανένας να βρίσκεται σε μια σχέση μη υγιή, που να τον προβληματίζει και να τον στεναχωρεί.

Καλό θα ήταν λοιπόν σε περίπτωση που νιώσεις την ανάγκη να το κάνεις, να ενημερώσεις το ταίρι σου και για να μην σου φέρει κανένα κινητό στο κεφάλι και για να ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά και να βρείτε μια λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 341 / position2: 740
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb