THINK

Girl Power: 20 γυναίκες που μας εμπνέουν

8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας

Girl Power: 20 γυναίκες που μας εμπνέουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύουμε στη δύναμη των γυναικών και την όρεξή τους να φτάσουν στην κορυφή! Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γυναίκας, διαλέξαμε 20 γυναίκες που τολμούν, δοκιμάζουν τα όριά τους, έχουν ακαδημαϊκή πορεία, επιχειρηματικό δαιμόνιο, καλλιτεχνικές ανησυχίες και μεγάλη διάθεση να κατακτήσουν τον κόσμο.

Kατερίνα Βρανά
Stand up comedian

Το CNN την κατέταξε στη λίστα με τις 13 Γυναίκες Κωμικούς παγκοσμίως που θα πρέπει να δείτε έστω μια φορά. Η Κατερίνα Βρανά αποδεικνύει πως υπάρχει μια αστεία πλευρά σε κάθε δυσάρεστο που μπορεί να σου συμβεί και πως το χιούμορ αποτελεί λύση σε κάθε κατάσταση, και καμιά φορά δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία αυτά που μας συμβαίνουν όσο το πώς τα αντιμετωπίζουμε.

Βρισκόταν στη Μαλαισία όταν τη χτύπησε η σκωληκοειδίτιδα, και η μη έγκαιρη διάγνωση είχε ως αποτέλεσμα να πάθει οξεία περιτονίτιδα. Στη συνέχεια υπέστη διάτρηση εντέρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί σηψαιμικό σοκ. Έκτοτε και για μήνες βρισκόταν σε κώμα. Νοσηλεύτηκε στην εντατική, μεταφέρθηκε αργότερα στην Ελλάδα από την Ασία με ένα ειδικό αεροπλάνο ασθενοφόρο, νοσηλεύτηκε ξανά στην Αθήνα, έκανε εγχειρήσεις, άπειρες εξετάσεις και τώρα κάνει εντατικές φυσικοθεραπείες.

Κατερίνα Βρανά

"Μέσα στα στραβά, υπάρχει πάντα κάτι αστείο. Αλλά πάντα. Θα έλεγα ότι το δύσκολο είναι να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου προκειμένου να μπορεί να το δει και να το εκμεταλλευτεί. Στο τέλος, θα ελαφρύνει την κατάσταση"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως το κοινό της την περίμενε να ανέβει ξανά στη σκηνή. Και δεν απογοητεύτηκε όταν η Κατερίνα ανέβασε τη παράστασή της "Σχεδόν πέθανα". Η Κατερίνα εκτός από πολύ αστεία, είναι και πολύ γενναία. "Ανθρωποι που είναι στη δική μου θέση ή σε χειρότερη από αυτήν δεν έχουν καθόλου ανάγκη τον οίκτο. Τους είναι εντελώς άχρηστος", λέει στο τέλος της παράστασης. Για αυτό προτιμάμε το χειροκρότημα!

Δρ Ελένη Βαρδουλάκη
αστροφυσικός

Η Ελένη Βαρδουλάκη μπορεί σίγουρα να σου πει πως τα όνειρα είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και φέρνει το σύμπαν πιο κοντά μας μέσω της επικοινωνίας της επιστήμης. Την κέρδισε ο μαγευτικός χώρος της επιστήμης από μικρή ηλικία. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με κατεύθυνση την Αστροφυσική. Έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έπειτα συνέχισε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Αστροφυσική σε Πόρτο (Πορτογαλία), Κρήτη και Βόννη (Γερμανία), όπου και βρίσκεται από το 2015.

Είναι μέλος διεθνών συνεργασιών (COSMOS, EMU) σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Ερευνά το πως γεννιούνται και εξελίσσονται οι γαλαξίες και τα αστέρια που τους αποτελούν, καθώς και την αλληλεπίδραση γαλαξιών και περιβάλλοντος.

"Θέλω με τη δουλειά μου να εμπνέω τη νέα γενιά να κυνηγήσει τα όνειρά της και τους πιο μεγάλους να αρχίσουν πάλι να ονειρεύονται!"

Γιατί είναι εύκολο να καταλάβεις πώς λειτουργεί το σύμπαν αν έχεις κάποιον να στο εξηγεί απλά! Για αυτό το λόγο έφτιαξε το πολύ ενδιαφέρον κανάλι της στο ΥouΤube, Rogue Astrophysics, προσφέρει ένα καθημερινό astroquiz στο Instagram (@rogue_astro). Τέλος είναι η ιδρύτρια του "Astronomy on Tap Bonn", μιας μηνιαίας εκδήλωσης με σκηνικό μια παμπ, όπου επαγγελματίες αστροφυσικοί μιλούν για την επιστήμη τους και παίζουν παιχνίδια με το κοινό!

"Νομίζω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να μην αφήνεις τα κακόβουλα σχόλια να σε επηρεάζουν, απ’ όπου και αν προέρχονται, αλλά να είσαι αφοσιωμένη στο στόχο σου. Με υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις τα πάντα, ακόμα και στο πιο δύσκολο και αφιλόξενο περιβάλλον.

"Υπάρχουν μέρες που θα είναι δύσκολες, αλλά αν μας έμαθε κάτι αυτό το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι να μη σταματάμε παρόλες τις αντιξοότητες. Δυστυχώς υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα ώστε να αποβάλλουμε τα στερεότυπα από μέσα μας, αυτά που αποκτούμε από μικρά παιδιά από την οικογένεια μας και τον κοινωνικό μας κύκλο. Πιστεύω όμως ότι ο χώρος της αστροφυσικής βρίσκεται σε καλό δρόμο όσων αφορά την ισότητα και την ίση αντιμετώπιση των ερευνητών, ανεξαρτήτως φύλλου. Και θέλω να είμαι αισιόδοξη για το μέλλον".

Βρες το κανάλι της στο Youtube, Rogue Astrophysics

Η φωτογραφία είναι του Πάνου Κέφαλου

Ιωάννα Φωτοπούλου
μηχανικός/ marketing expert 


Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι μηχανικός και ασχολείται με το επιχειρείν από το 2008. Ξεκίνησε την πρώτη της εταιρεία στα 19 της ενώ σήμερα βρίσκεται στην τρίτη της εταιρεία! Ακούραστη, ασταμάτητη, γεμάτη ιδέες!

Η Pirate Scale είναι μια εταιρεία μηχανικών η οποία δημιουργεί διαδικτυακά εργαλεία εξειδικευμένα για την δημουργία στρατηγικής πωλήσεων και στρατηγικής ανάπτυξης των εταιρειών online. Η ίδια πιστεύει πολύ στην ιδέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διότι θεωρεί πως αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας και είναι αυτές που δίνουν σε κάθε χώρα δύναμη, οικονομική ανάπτυξη και κυρίως ελεύθερους ανθρώπους που κάνουν αυτό που αγαπούν. Θεωρεί πως η αυτοαπασχόληση είναι η μεγαλύτερη μορφή δύναμης και ανεξαρτησίας του ανθρώπου.

"Στην καινοτομία οι γυναίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο"

Για την δράση της έχει βραβευθεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το Clinton Global Initiative University, το One Young World και υπήρξε Curator των Global Shapers του World Economic Forum στην Ελλάδα!

"Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ριζικά τον κόσμο μας με την επανάσταση. Και αποτύχαμε με πολλές απώλειες. Τώρα έχει έρθει η ώρα της καινοτομίας. Και ξέρω πως τώρα θα τα καταφέρουμε γιατί στην καινοτομία οι γυναίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιατί σκεφτόμαστε διαφορετικά, με περισσότερο πάθος και μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρεια! Και αυτό είναι που χρειάζεται εκ προοιμίου η καινοτομία!"

Έλενα Βερυκίου – Hair Expert & Ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Elena Verikiou Hair Passion

Εργάζεται στον χώρο της κομμωτικής σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της, έχοντας καταφέρει πλέον να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα του επαγγέλματος της στην Θεσσαλονίκη. Αν και πολύ μικρή, είναι ήδη μαμά και κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερα βραβεία σε εγχώριους, αλλά και σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Ξεχωρίζει γιατί δίνει βάση ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες στην δουλειά της, ενώ είναι πάντα προσιτή και ακούει την κάθε πελάτισσα της με την ίδια προσοχή. Το Instagram την λατρεύει και εκείνη δεν σταματά να δημιουργεί χτενίσματα, χρώματα και άψογα κουρέματα.

Νadine Anzawi
σχεδιάστρια / στυλίστρια / ιδιοκτήτρια ΝstyGalaxy

Μπορεί να την θυμάσαι από το Μy Style Rocks αλλά αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Γιατί η προσωπικότητα και το στυλ της υπερκαλύπτουν οποιαδήποτε εντύπωση έχεις για αυτή.

Η Nadine κατάγεται από το Λίβανο και ζει στη Γλυφάδα. Έχει σπουδάσει marketing και fashion business και ασχολείται με το fashion design. Το κατάστημά της NstyGalaxy συγκεντρώνει υπέροχα vintage ρούχα που θα λατρέψεις!

Θεωρεί πλεονέκτημα της ότι ακούει την καρδιά της. "Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να αγαπάς πολύ με ό,τι καταπιαστείς και να είσαι συνεπής. Να ασχοληθείς πολύ με την οργάνωση και να είσαι εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένη. Το σημαντικότερο, να είσαι ερωτευμένη με τη δουλειά σου. Αν δεν το αγαπάς δεν θα πετύχεις ποτέ".

"Για να βρεις το στυλ σου πρέπει να δοκιμάσεις πολλά πράγματα και να περάσουν πολλά χρόνια για να το καταλάβεις. Πρέπει να βρεις ένα στυλ που θα σε κάνει να νιώθεις άνετη. Όταν παίρνεις δυο πράγματα από τη ντουλάπα, τα φοράς και νιώθεις υπέροχα, αυτό είναι το προσωπικό σου στυλ. Θέλει να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις, να απορρίψεις και να καταλήξεις".

Πέλλα Χριστίνα Παπαχρήστου
Creative Director της εταιρείας PCP Clothing

Μόλις στα 28 της, η Πέλλα έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική της τάση στην ελληνική μόδα. Εισάγοντας στην αγορά τα μοναδικά κολάν της και στην συνέχεια μια ολόκληρη συλλογή από ρούχα, αξεσουάρ και προϊόντα περιποίησης, έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της χώρες και φυσικά, τρέλανε τις γυναίκες με τα patterns της.

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, έχει φτάσει πλέον μέχρι τον Καναδά, με τις πασαρέλες της να εντυπωσιάζουν τις fashionistas και εκεί. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι λατρεύει τα extreme sports, όπως το surfing και το snowboarding και πολύ συχνά θα την πετύχεις να παρτάρει σε κάποιο bar της πόλης.

Αναστασία και Μελίνα Μπούφτα
MAnnequin Fashion Brand

Οι αδελφές Μελίνα και Αναστασία Μπούφτα, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα Χρηματοοικονομικά και στην Αρχιτεκτονική αντίστοιχα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παιδικό τους όνειρο, το να ασχοληθούν με το χώρο της μόδας και έτσι προέκυψε το Mannequin, ένα σύγχρονο fashion brand γυναικείων ρούχων. Δεν φοβήθηκαν μέσα στην κρίση να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν, να δουλέψουν με ποιοτικά και ακριβά υλικά, και να ακολουθήσουν την καρδιά τους.

Το brand από το 2014 μέχρι σήμερα κατάφερε να εξελιχθεί και να έχει παρουσία κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Η αρχιτεκτονική είναι πάντα παρούσα σε όλες τις συλλογές τους μέσα από την χρήση της γεωμετρίας, των αλληλοεπικαλύψεων, των απροσδόκητων συνδυασμών χρωμάτων και υλικών και την γενική θεώρηση ότι κάθε ρούχο αποτελεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο το οποίο αντιπροσωπεύει την αισθητική του brand.

"Μην αφήνεις την κοινωνία να σου υπαγορεύει τι πρέπει να κάνεις ή τι μπορείς να κάνεις, ποια πρέπει να είσαι ή ποια είσαι. Μόνο εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου και αν εσύ αισθάνεσαι καλά με αυτόν, σημαίνει ότι βαδίζεις στο σωστό δρόμο!"

Οι συλλογές του Mannequin είναι μικρές, αλλά μοναδικές! Κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο και ραμμένο από μια μικρή ομάδα στην Ελλάδα, με έμφαση στην λεπτομέρεια, προκειμένου να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και η μοναδικότητα. Το στοιχείο που μένει σταθερό σε όλες τις συλλογές είναι η αγάπη τους για το πάντρεμα υφών, χρωμάτων και σχεδίων αλλά και η φιλοσοφία τους, που είναι η εξής: «σχεδιάζουμε, σύμφωνα με αυτό που νιώθουμε κάθε φορά».

Έλλη Σαμόλαδου
Kitesurfing & Windsurfing Instructor & Operations Manager στο Surf Club Keros

Η Έλλη Σαμολαδού γυρίζει τον κόσμο και δαμάζει τα κύματα. Ποια δεν έχει ονειρευτεί να έχει μια δουλειά που θα της επιτρέπει να ταξιδεύει από τα Ελληνικά νησιά στην Βραζιλια και την Καραϊβική και από εκεί σε μέρη όπως Νότια Αφρική;

Η Έλλη λοιπόν, εργαζόμενη ως Kitesurfing & Windsurfing Instructor κάνει ακριβώς αυτό. Γυρίζει στις παραλίες του πλανήτη, ενώ παράλληλα διδάσκει τα αθλήματα που αγαπά πιο πολύ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ζήσει μόνιμα σε ένα μέρος και μάλιστα χωρίς θάλασσα.

Επιπλέον, εργάζεται ως Operations Manager στο Surf Club Keros, ένα από τα πιο φημισμένα surf clubs της Ελλάδας. Θα την βρεις πάντα μαυρισμένη και με ένα τεράστιο χαμόγελο, να σου λέει τον επόμενο προορισμό της.

 

Iωάννα Mελένια
Clown Doctor

Η Ιωάννα είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών, Bsc Marketing & MA Communication Deree, The American College of Greece. Eίναι επίσης μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Μελένια - Ιωάννα είναι η μοναδική γιατρός κλόουν στην Ελλάδα ή αλλιώς μια Clown Doctor, και αυτό αγαπάει πιο πολύ απο όλα. Τι πάει να πει αυτό; Η Μελένια ντύνεται νεράιδα ή κλόουν και επισκέπτεται παιδιά στις κλινικές και τα νοσοκομεία.

"Οι καθημερινές προκλήσεις μπορεί να σε κουράσουν, να σε αποπροσανατολίσουν, να σε θυμώσουν. Ή αν έχεις τα κότσια το δεις αλλιώς, να σε βοηθήσουν να βρεις τα όριά σου, να σου ανοίξουν ένα νέο δρόμο, ή να σε κάνουν πιο δυνατή. Το πως θα αντιδράς είναι στο χέρι σου όσο πορεύεσαι μπροστά! Απόλαυσε κάθε στιγμή σου και μη ξεχνάς: Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις"..  

Μελίνα Χατζηπαντελή
Food n Pastry Blogger

H Mελίνα Χατζηπαντελή έστησε το site Melisoula.gr στο οποίο συγκεντρώνει γλυκές και αλμυρές συνταγές. Το Instagram της μετρά πάνω από 10.000 followers ενώ μόλις άνοιξε και το κανάλι της στο Youtube! To όνομα Melisoula κρύβει από πίσω του μια γλυκόπικρη ιστορία - "Το Meli - ως πρώτο συνθετικό, έρχεται από το όνομα μου –ή για τους πιο ρομαντικούς από το γλυκό μέλι- ενώ το Soula είναι το όνομα της μητέρας μου που έχασα πριν μερικά χρόνια".

Η ίδια πιστεύει πως το φαγητό και τα γλυκά συνδέονται απόλυτα με τις αναμνήσεις μας, ενώ τα ευφάνταστα γλυκά της έχουν γίνει viral και τα έχουμε δει σε διάφορες περιστάσεις, από γενέθλια έως χωρισμούς!

"Σε ό,τι και να κάνω προσπαθώ πάντα να βάζω πάθος και την προσωπικότητα μου και θέλω να πιστεύω πως τα καταφέρνω. Να αγαπάς αυτό που κάνεις… με πάθος, να επιμένεις… ακόμα κι αν δεν σου βγαίνει με την πρώτη. Να χαμογελάς… ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά! Γιατί, όπως λέει κι ο φίλος μου ο τζίτζικας: «Αν δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει πρόβλημα»!"

Πηνελόπη Τουρτούρα
Fitness Instructor & Ιδιοκτήτρια
του Moov / Exclusive Fitness Studio

Σπούδασε αυτό που αγαπούσε πιο πολύ, την γυμναστική, έκανε μεταπτυχιακό, παρακολούθησε ένα σωρό σεμινάρια, εργάστηκε σαν personal trainer και πλέον έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο, ένα από τα πιο στιλάτα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.

Η Πηνελόπη είναι μόλις 28 ετών, όμως έχει καταφέρει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και πλέον πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Θα την βρεις να διδάσκει όλη μέρα ομαδικά και ατομικά προγράμματα, με τους «μαθητές» της να τρελαίνονται για εκείνην και τον γλυκό και ευγενικό εαυτό της.

Νατάσα Καλαφάτη – Επιχειρηματίας

Ιδιοκτήτρια ενός από τα πιο ιστορικά καφέ-bar της Θεσσαλονίκης, του γνωστού Θερμαϊκού, αλλά και του εξαιρετικού εστιατορίου «Κήπος του Θερμαϊκού», είναι μια γυναίκα που σίγουρα κάνει αίσθηση με τον δυναμισμό και την μοναδική αισθητική της.

Εδώ και 27 χρόνια η ίδια συνεχίζει να γράφει ιστορία στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, καθώς είτε για καφέ, είτε για ποτό σίγουρα όλοι έχουν περάσει κάποια στιγμή από τον «Θερμαϊκό». Έχοντας επιμεληθεί η ίδια την διακόσμηση των μαγαζιών της, κάνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια γυναίκα με style και άποψη, ενώ σίγουρα αποτελεί πρότυπο με την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση που αποπνέει.

Ελένη Σκάρπου – Δημοσιογράφος

Ένα όνομα που θα βρεις παντού. Από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο, μέχρι την μεγάλη οθόνη η Ελένη είναι ένας επαγγελματικό χαμαιλέοντας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, περνώντας δυο χρόνια στην Αθήνα και επιστρέφοντας πάλι στον Βορρά, η ίδια δεν σταματά να δουλεύει και να δημιουργεί.

Μάλιστα, η Ελένη ετοιμάζεται να δημοσιεύσει σύντομα και την πρώτη της ποιητική συλλογή, κάνοντας ένα νέο βήμα στην καριέρα της. Πάντα χαμογελαστή, παρά τις άπειρες ώρες εργασίας, είναι πάντα πρόθυμη να δώσει ότι καλύτερο μπορεί και το αποτέλεσμα την ανταμείβει.

Αθηνά Παππά
εικονογράφος / ζωγράφος

Η Αθηνά Παππά μεταπήδησε από τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και αποφάσισε πως τα χρώματα και τα ονειρικά σχέδια της ταιριάζουν περισσότερο οπότε και σπούδασε εικονογράφηση. Το έργο της ασχολείται με την ταυτότητα της γυναίκας, την ποπ κουλτούρα, τον φεμινισμό, τη φύση και τη μαγεία.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους “καλύτερους σύγχρονους εικονογράφους παγκοσμίως” στον τόμο “Pictoria Vol II” (Capsules Book 2018).

Να εχεις μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης και να νοιάζεσαι για την ασφάλειά σου. Μην αφήνεις να σε διακόπτουν, να μην σε προσέχουν οταν τοποθετείσαι ή να σου εξηγούν πράγματα που ήδη ξέρεις. Μην ζητάς συνέχεια συγγνώμη, σχετικές έρευνες αλλά και η εμπειρία αποδεικνύει οτι οι γυναίκες απολογούνται πολυ συχνά ακόμα και για πράγματα που δεν φταίνε".

Αθηνά Παππά

"Πάντα να μένεις συγκεντρωμένη στη δουλειά σου και να διεκδικείς αποφασιστικά"

"Μην αφηνεις τις αδικίες να επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σου. Παντα να μένεις συγκεντρωμενη στη δουλεια σου και να διεκδικείς αποφασιστικά.

Φρόντισε τον εαυτό σου, την υγεια σου, τη διατροφη σου, την ψυχολογια σου καθως ειναι δικη σου ευθυνη και αν το κανεις σωστα, αυτο ειναι απο μονο του μια επαναστατικη πραξη. Προσπάθησε να επικεντρώνεσαι στα επιτεύγματά σου και οχι στις αποτυχίες - ατυχίες σου γιατι ναι, τα πράγματα ειναι δύσκολα για τις γυναίκες αλλα το καλό νέο ειναι οτι τα πράγματα αλλάζουν!".

Ολίβια Γαβρίλη
Eimaimama Founder

Η Ολίβια Γαβρίλη μπορείς να πεις πως πρόλαβε να τα ζήσει όλα γρήγορα. Στα 35 της χρόνια έχει ήδη τρία παιδιά, μια τρομερά πετυχημένη καριέρα στο διαδίκτυο, είναι αγαπημένη περσόνα των γυναικών στα Social media, έχει φτιάξει το Eimaimama.gr, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους με τη βοήθειά της. Αλλά η Ολίβια κάνει και άλλα πράγματα - απο vlogger εγινε μαμά blogger και πλέον είναι και fashion και beauty και travel blogger ενώ διατηρεί πολλές σελίδες στα social media με χιλιάδες κόσμο.

"Ως εργαζόμενη single mom τριών παιδιών που έχει φτάσει πια σε μια ηλικία που μπορεί να πει πως έχει δει πολλά στη ζωή της, πολύ θα ήθελα να φωνάξω σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω "Αντιλαμβάνεστε πόσο σπουδαίες είμαστε;” Και μόνο στο κομμάτι μητρότητα αν εστιάσεις, βλέπεις πως: Φτιάχνουμε ανθρώπους! Γεννάμε ανθρώπους! Ταϊζουμε ανθρώπους! Και αυτός είναι μόνο ένας από τους αμέτρητους ρόλους που μπορεί να έχει η κάθε μια από εμάς ταυτόχρονα. Πόσο σπουδαίο πλάσμα είναι στα αλήθεια η γυναίκα! Και πόσο μα πόσο αδικεί δυστυχώς τον εαυτό της. Είμαστε ικανές για τα πάντα, κορίτσια! Να μην το ξεχνάτε ποτέ!"

Ιωάννα Μητακίδου
make up artist

H Make-up Artist Ιωάννα Μητακίδου είχε τις επιρροές εκείνες, ώστε να της δημιουργήσουν την ανάγκη να ψάχνει και να εξελίσσεται συνεχώς στο χώρο του μακιγιάζ και έτσι δε σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Διατηρεί τη δική της σχολή oνόματι "LMI London Make-up Institute" και γράφει ήδη το δεύτερο βιβλίο της για το μακιγιάζ. Η Ιωάννα ταξιδεύει συχνά με τη δουλειά της, όπως πρόσφατα βρέθηκε στα backstage πασαρέλας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Ταξίδεψε στις πιο σημαντικές πόλεις της μόδας, (Νέα Υόρκη Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο) όπου μαθήτευσε στο πλάι διάσημων Make-up Artist όπως Scott Barnes, Terry Barber, Pat MacGrath, Μαρία Παπαδοπούλου, κ.α.

"Πιστεύω ότι πρώτος στόχος κάθε γυναίκας θα πρέπει να είναι να αποκτήσει γερές βάσεις στο μορφωτικό της επίπεδο, επενδύοντας στην εκπαίδευση και την παιδεία της. Ο γλυκός χαρακτήρας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αντανακλούν τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία θα πρέπει να μην χάνει τη θηλυκότητα και την κομψότητά της, πράγμα δύσκολο να διατηρήσεις λόγω της σκληρότητας της εποχής".

Eιρήνη Μπουντούκη
plus size model

H Eιρήνη Μπουντούκη είναι η πρώτη επαγγελματίας plus size model στην Ελλάδα και το πρώτο plus size model στα Βαλκάνια που εντάχθηκε σε beauty book για μακιγιάζ. Το να έχεις μερικά παραπάνω κιλά από το συνηθισμένο στον χώρο της μόδας, μπορεί να το θεωρήσεις ελάττωμα, όμως για την Ειρήνη ήταν το μεγαλύτερο της ατού. Οι καμπύλες της εκτιμήθηκαν δεόντως από δεκάδες εταιρείες μόδας στην Ελλάδα και την είδες πρόσφατα και στο GNTM.

Αριστούχος απόφοιτη της θεολογικής σχολή Αθηνών του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας. Μιλά 4 ξένες γλώσσες, και δεν σταμάτησε να εργάζεται σκληρά κάνοντας πολλές και διαφορετικές δουλειές από πωλήτρια έως καθηγήτρια Αγγλικών. Είναι δημιουργός του κινήματος #diversityispower, συμμετέχει σε ομιλίες ως empowerment speaker, και είναι η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού, όπως και σύζυγος.

Χρύσα Κατσαρίνη, 
Stand Up Comedian

Όταν είσαι γυναίκα μπορείς να αγχωθείς για τα πάντα - για τη σχέση σου, για την οικογένειά σου, για το μέλλον σου. Εξτρα άγχος φυσικά για την εμφάνισή σου. Ίσως η Χρύσα να έχει περάσει από όλα τα στάδια και ξέρει ακριβώς πόσο ελάχιστη σημασία έχουν όσα μπορεί να πει ο καθένας για σένα, κάτι που απέδειξε με το βίντεό της όπου χορεύει στο δρόμο όσο τα μηνύματα των haters ξεπετάγονται στην οθόνη. Διάσημη κωμικός και Youtuber με πολύ φανατικό κοινό, ξέρει να κερδίζει τον θεατή πίσω από μια κάμερα ή κοιτώντας τον στα μάτια.

"Ό,τι σε αγχώνει να το διακωμωδείς, για να το απομυθοποιείς"

Η Χρύσα είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής "Ανδρέας Βουτσινάς". Όταν ανεβαίνει στη σκηνή δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε κάνει να γελάσεις, και να γελάσει κι εκείνη, γιατί ας μη το κρύψουμε, η Χρύσα γελάει πολύ και εύκολα. Είναι η χαρά της ζωής!

Έμιλυ Καμαρινοπούλου
σκηνοθέτις

H Έμιλυ Καμαρινοπούλου είναι αρχιτέκτονας. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της για το θέατρο που σπούδασε φωτισμό θεάτρου. Έπειτα αποφάσισε να συνδυάσει κάπως τις αγάπες της και ανάμεσα σε όλα, έφτιαξε την ομάδα The Little Foxes, της πρώτης βρεφικής και νηπιακής θεατρικής εταιρείας στην Β. Ελλάδα. Ναι, ναι, καλά διάβασες: θέατρο για μωρά!

Γράφει και σκηνοθετεί τα θεατρικά και παρέα με την Στέλλα, τον Πάνο και τον Μανώλη φτιάχνει παραστάσεις με φως, νερό, πηλό, χαρτί, μουσικά όργανα και ό,τι άλλο βάζει ο νους σου.

Πώς της ήρθε αυτή η ιδέα; Όσο σπούδαζε, το θέμα της διπλωματικής της εργασίας θα ήταν ο ‘Φωτισμός του βρεφικού θεάτρου’. Στην αρχή, οι περισσότεροι τής έλεγαν πως δύσκολα οι γονείς θα φέρουν τα μωράκια τους σε μία θεατρική παράσταση. Από τότε μέχρι τώρα, έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις της τόσοι λιλιπούτειοι και μεγαλύτεροι θεατές, που θα μπορούσαν να φτιάξουν μία μικρή πόλη.

Δάφνη Τσάρτσαρου
Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας & Ραδιοφωνική Παραγωγός

Μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές της, όμως η νεαρή Δάφνη ταρακουνάει την πόλη της Θεσσαλονίκης τα βράδια του Σαββατοκύριακου μέσα από την εκπομπή της στον Rock Radio 104.7, αλλά και αρθρογραφεί για διάφορα μέσα της πόλης της.

Λατρεύει να γράφει για συναυλίες, να παίρνει συνεντεύξεις από rock συγκροτήματα και να ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί. Έχει μια μοναδική σχέση με τους δίσκους της και θέλει να δοκιμάσει τις επαγγελματικές της δυνάμεις σε όσα περισσότερα πεδία μπορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
62 / position1: 475 / position2: 1925
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb