ΜΑΛΛΙΑ

Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου τις κρύες ημέρες

Μάθε πως μπορείς να τα προστατεύσεις από τον χειμώνα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου τις κρύες ημέρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που έχει κρύο, το σώμα μας χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία! Πέρα από το δέρμα μας, ταλαιπωρούνται και τα μαλλιά μας! Μπορεί να νομίζεις ότι τα προσέχεις, αλλά στην καθημερινότητά σου, κάνεις πολλά λάθη που τα ταλαιπωρούν και τα καταστρέφουν.

Αν λοιπόν βλέπεις ότι τα μαλλιά σου είναι ξηρά, άτονα και αφυδατωμένα, τότε ίσως να κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη:

Σταμάτα το υπερβολικό λούσιμο

Ίσως να πιστεύεις ότι το καθημερινό λούσιμο, είναι η καλύτερη λύση για να έχεις λαμπερά και μαλακά μαλλιά. Στην πραγματικότητα, με αυτό το τρόπο, τα κάνεις ξηρότερα και επηρεάζεις το τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, το υπερβολικό λούσιμο, προκαλεί την δημιουργία σμηγματογόνων αδένων, οι οποίοι ευθύνονται για την λιπαρότητα των μαλλιών σου. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να λούζεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο και την υφή τους. Πολλοί πιστεύουν πως ο ιδανικός αριθμός λουσιμάτων, είναι 3 την εβδομάδα, αλλά το τριχωτό της κεφαλής του καθενός διαφέρει, οπότε αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να λούζονται συχνότερα.

Όχι καυτό νερό κατά το λούσιμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καυτό νερό, έχεις ως αποτέλεσμα την ξήρανση της επιδερμίδας, το τριχωτό της κεφαλής και φυσικά τα μαλλιά σου! Οπότε, μην ξεχνάς: να ξεπλένεις το σαμπουάν από τα μαλλιά σου με ζεστό και ΌΧΙ καυτό νερό! Έτσι, δεν φριζάρουν, διατηρούνται υγιή. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το πολύ κρύο νερό. Τα μαλλιά αφυδατώνονται, χάνουν την λάμψη τους και την δύναμή τους. Έτσι, σπάνε πιο εύκολα.

Δεν βάζεις conditioner

Τις κρύες μέρες του χειμώνα, τα δέρμα σου και φυσικά τα μαλλιά σου, χρειάζονται την απαραίτητη ενυδάτωση. Οπότε, η καλύτερη λύση, είναι να χρησιμοποιείς μάσκες μαλλιών και τις κατάλληλες θεραπείες και φυσικά να μην ξεχνάς το conditioner. Με την χρήση αυτών των προϊόντων, τα μαλλιά σου θα απορροφήσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα ενυδατωθούν. Γρήγορα θα καταλάβεις την διαφορά! Θα είναι πιο ελαφριά και μαλακά και δεν θα επηρεάζονται από τα μάλλινα υφάσματα και τον ξηρό καιρό.

Βγαίνεις έξω με τα μαλλιά βρεγμένα

Το έχεις κάνει πολλές φορές, μην το αρνείσαι! Εκτός του ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσεις, καταστρέφεται έτσι και η υγεία των μαλλιών σου. Όταν λοιπόν βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά, αυτά «παγώνουν», λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, σπάνε πιο εύκολα και φυσικά φριζάρουν. Οπότε τι πρέπει να κάνεις; Η λύση είναι πολύ απλή: λούσε τα μαλλιά σου το προηγούμενο βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Πολύ σημαντικό: πρέπει να τα στεγνώσεις πολύ πολύ – το εννοούμε!

Δεν φοράς το σωστό σκουφί ή καπέλο

Μπορεί λόγω χειμώνα να χρειάζεσαι ένα ζεστό σκουφί για να μην κρυώνεις, όμως το ήξερες ότι και αυτό μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σου; Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις; Μία καλή λύση, είναι να βρεις το σωστό ύφασμα και ποιόητητα που θα έχει το σκουφί σου, για να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου. Επιπλέον, το ότι το βγάζεις και το βάζεις συνέχεια, επίσης επηρεάζει τα μαλλιά σου. Ακόμη, ο σκούφος λαδώνει τα μαλλιά σου, καθώς δεν αφήνει το τριχωτό της κεφαλής να αναπνεύσει. Οπότε, βρες το κατάλληλο σκουφάκι για τα μαλλιά σου και μην το φοράς συνέχεια! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 276 / position2: 1141
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb