IT'S COMPLICATED

Τι τσεκάρεις πρώτο στα γκομενάκια;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να προσέξεις κάποιον;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ερώτημα που βασανίζει εδώ και αιώνες τα δυο φύλα και που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για κάτι πραγματικά υποκειμενικό, είναι το τι προσέχουν τελικά οι άντρες στις γυναίκες και τι οι γυναίκες στους άντρες.

Μπορεί να νομίζεις ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την ομορφιά ή το πόσο σeξι μπορεί να θεωρηθεί ένα άτομο, όμως στην πραγματικότητα η αντικειμενικά ωραία εξωτερική εμφάνιση πιθανότατα να μην είναι το παν.

Ρωτώντας την άποψη του κόσμου, τα συμπεράσματα για τα δυο φύλα είναι τα εξής: Οι άντρες κοιτούν πολύ το πρόσωπο μιας γυναίκας και οι γυναίκες... τον αέρα του άντρα. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αφού στην ουσία δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι όντως ένας άνθρωπος σαν χαρακτήρας αν δεν τον γνωρίσεις, όμως οι περισσότερες φίλες συμφώνησαν ότι το βασικό στοιχείο που θα τους τραβήξει σε έναν άντρα είναι το πως θα κινηθεί, καθώς και το πως θα τις προσεγγίσει (σε ένα δεύτερο επίπεδο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η επιστήμη έρχεται για να δώσει τα φώτα της στην υπόθεση. Σε έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Murine ανάμεσα σε 1.000 άντρες αναφέρει ότι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι άντρες στις γυναίκες είναι τα μάτια τους! Φαίνεται ότι τα δεδομένα αυτά καταρρίπτουν τον μύθο που θέλει τα αρσενικά να κοιτούν ένα συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος.

Πέραν όμως των ματιών, υπάρχουν και ακόμα 7 χαρακτηριστικά που οι άντρες κοιτούν πάντα σε μια γυναίκα και αυτά είναι (με σειρά προτεραιότητας) το χαμόγελο, το στή8ος, τα μαλλιά, τα πόδια, το βάρος, το ύψος και τα πόδια.

Οι γυναίκες από την άλλη, ως πιο πολύπλοκα πλάσματα σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Menshealth.com το 2018, ανάμεσα σε 1.000 γυναίκες ηλικίας 21-54 ετών, αποδεικνύει ότι τα χαρακτηριστικά που προσέχουν χωρίζονται σε 4 κατηγορίες. Η πρώτη είναι η Συμπεριφορά, η δεύτερη η προσωπικότητα, η τρίτη οι δεξιότητες και η τέταρτη αλλά καθόλου ασήμαντη, είναι η εξωτερική εμφάνιση.

Θέλοντας να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στο εν λόγω ζήτημα, μιλήσαμε με την Σύμβουλο Σχέσεων και Σeξολόγο Γεωργία Γούναρη η οποία μας είπε ότι και για τα δυο φύλα το στοιχείο που τα ελκύει στους άλλους είναι η αυτοπεποίθηση και η χαρά που μπορεί να αποπνέουν. Ένα άτομο για να είναι ποθητό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι και το πιο όμορφο ή το αισ8ησιακό. Το χαμόγελο, η αισιοδοξία και το να αισθάνονται οι γύρω του όμορφα μαζί του είναι τα όπλα που το κάνουν ακαταμάχητο.

Για αυτό λοιπόν η συμβουλή και το συμπέρασμα είναι ένα: Αγάπησε τον εαυτό σου, αποδέξου τον, νιώσε όμορφα μαζί του, με τα καλά και τα κακά και έτσι και όλοι οι υπόλοιποι θα σε ποθούν. Βάλε το χαμόγελο στη ζωή σου και η ομορφιά σου θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο. Όπως διαπίστωσες όλα είναι υποκειμενικά και τα στερεότυπα όχι και τόσο αληθινά. Βγάλε από λοιπόν από το νου σου τις ανασφάλειες και ζήσε όπως σου αρέσει. Τότε θα δεις πόσο ελκυστικό άτομο είσαι πραγματικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 238 / position2: 955
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb