ΟΜΟΡΦΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ελληνίδα make up artist που μόλις κυκλοφόρησε το απόλυτο εγχειρίδιο μακιγιάζ

Η πετυχημένη Ελληνίδα make up artist που πρέπει να γνωρίσετε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ελληνίδα make up artist που μόλις κυκλοφόρησε το απόλυτο εγχειρίδιο μακιγιάζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μία άκρως καλλιτεχνική οικογένεια και λόγω του πολυσχιδή και ανήσυχου χαρακτήρα της, η Make-up Artist Ιωάννα Μητακίδου είχε τις επιρροές εκείνες, ώστε να της δημιουργήσουν την ανάγκη να ψάχνει και να εξελίσσεται συνεχώς στο χώρο του μακιγιάζ.

Ταξίδεψε στις πιο σημαντικές πόλεις της μόδας, (Νέα Υόρκη Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο) όπου μαθήτευσε στο πλάι διάσημων Make-up Artist όπως  Scott Barnes, Terry Barber, Pat MacGrath, Μαρία Παπαδοπούλου, κ.α. Η εξειδίκευσή στο London School of Make-Up επάνω στο Editorial και Fashion Make-Up της έδωσε την ώθηση να δουλεύει στο χώρο της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Βehind the beauty mirror" και μας μαθαίνει κάθε μυστικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Iωάννα μίλησέ μας για την πορεία σου και πώς αυτή σε οδήγησε στο βιβλίο σου!

Το μακιγιάζ τραβούσε την προσοχή μου από πολύ μικρή ηλικία, παρατηρώντας την μητέρα μου στον καθρέπτη να μακιγιάρεται. Αργότερα, γύρω στα δεκαέξι, λαμβάνοντας μέρος με την χορωδία Θέρμης στην παράσταση Cats , για να μπορέσω να συνδυάσω τα κοστούμια και να δημιουργήσω το μακιγιάζ, παρακολούθησα όλο το βίντεο της επίσημης παράστασης και κατέληξα να μακιγιάρω όλα τα μέλη της παράστασης, σε κάθε εμφάνιση μας.

Αργότερα αφού σπούδαζα μάρκετινγκ στο City College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, μου ζητήθηκε από την Σοφία Λαζοπούλου να την μακιγιάρω για το εξώφυλλο του cd της. Έπειτα στην Αγγλία παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου, έφτασα στο σημείο να μακιγιάρω όλες τις συμφοιτήτριες μου στην εστία, πριν την έξοδο μας. Μία από τις καλύτερες μου φίλες με παρότρυνε να ασχοληθώ με αυτό προτείνοντας μου διάφορες σχολές. Σιγά- σιγά βρέθηκα να δουλεύω μέσα σε αυτό το χώρο χωρίς καλά- καλά να το καταλάβω.

Μέσα από την ακαδημαϊκή μου εργασία στο χώρο του μακιγιάζ τα τελευταία 8 χρόνια περίπου, καθώς και η συχνή μου επαφή με το αντικείμενο στο εξωτερικό παρακολουθώντας σεμινάρια με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης και δουλεύοντας μέσα στο London Fashion Week, διαπίστωσα ότι η τέχνη του μακιγιάζ έχει εξελιχθεί και οι θεωρίες που βασίζονταν παλαιότερα έχουν αναπτυχθεί, με μία τάση στο να ενταχθεί ως τέχνη στον κλάδο των οπτικών τεχνών (visual arts).

Πριν να ασχοληθώ με την συγγραφή αυτού του βιβλίου, εμβάθυνα με πολύ μελέτη στο κομμάτι της θεωρίας του μακιγιάζ, για να μπορέσω να την μεταφέρω άρτια και εκσυγχρονισμένη. Δεν άργησα να διαπιστώσω το κενό που υπήρχε μεταξύ της πρακτικής αποτύπωσης, μέσω των social media και της ανάπτυξης της θεωρητικής βάσης των εκσυγχρονισμένων τεχνικών. Για τον λόγο αυτόν το βιβλίο αυτό είναι η γέφυρα μεταξύ της πρακτικής αποτύπωσης των όσων εκφράζονται σήμερα στην τέχνη του μακιγιάζ είτε από τα social media είτε από τους καλλιτέχνες παγκοσμίως. Επομένως το βιβλίο αυτό είναι μία ακαδημαϊκή παγκόσμια προσπάθεια να αποτυπωθούν με βαθιά έρευνα οι σύγχρονες θεωρίες του μακιγιάζ.

Τι ακριβώς θα βρούμε στο "Behind the beauty mirror";

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε ως υποστηρικτικό εγχειρίδιο για όλους τους make up fans, instagram fans, youtube fans και make - up artists οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδέσουνε την πρακτική – οπτική επαφή με το αντικείμενο, σε μία πιο ακαδημαϊκή – καλλιτεχνική βάση. Απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα, την οποία την ενδιαφέρει η μόδα, οι τάσεις και η ομορφιά, στην γυναίκα η οποία ενημερώνεται από τα social media για όλο το κομμάτι του μακιγιάζ και της ομορφιάς.

Επομένως το βιβλίο είναι ένα ευανάγνωστο υποστηρικτικό εγχειρίδιο για το μακιγιάζ, που η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί να ανακαλύψει. Με άλλα λόγια, το “Behind the Beauty Mirror”, είναι η γέφυρα μεταξύ της πρακτικής αποτύπωσης των όσων εκφράζονται σήμερα στην τέχνη του μακιγιάζ είτε από τα social media είτε από τους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Δώσε μας 3 tips ομορφιάς που ακολουθείς εσύ.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ για μια γυναίκα και ιδιαίτερα μετά τα 30, πρέπει να είναι το Skin Care. Όταν η επιδερμίδα μας είναι σε καλή κατάσταση τότε δεν έχουμε την ανάγκη να υπερφορτώσουμε το πρόσωπο με πολλά προϊόντα μακιγιάζ.
Καθημερινά προτιμώ μια BB Cream η οποία απλά θα μου ισορροπήσει και θα ζωντανέψει το φυσικό χρώμα του προσώπου μου.
Η επιλογή του σωστού χρώματος στο κραγιόν, το οποίο θα φωτίσει την επιδερμίδα, θα μας σώσει χρόνο από ένα υπερφορτωμένο μακιγιάζ. 

Μπορείς να θυμηθείς την χειρότερη τάση στο μακιγιάζ κατά τη γνώμη σου; Ποια ήταν εκείνη που πάντα σε ξένιζε;

Καμία τάση δεν την θεωρώ χειρότερη. Αντίθετα θεωρώ ότι η κάθε τάση που έχει περάσει από την ιστορία του μακιγιάζ έχει τόσο επιρροές από διάφορούς καλλιτεχνικούς τομείς όσο και από κοινωνικοπολιτικούς. Για παράδειγμα το Punk κίνημα είχε μια ιδιαίτερη επιρροή στην τέχνη του μακιγιάζ . Σήμερα όσο ποτέ παίρνουμε πολλές αναφορές από τα παλαιότερα Punk looks με μια πιο σύγχρονη και ενδιαφέρουσα οπτική 

Πώς μπορεί κάποια γυναίκα να καταλάβει τι της πηγαίνει στο μακιγιάζ;

Είναι καλό, κάθε γυναίκα μία φορά το χρόνο να εξασφαλίζει στον εαυτό της ως δώρο ένα 0-100 make-up session με μια make-up advisor. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να προσαρμόσει αρμονικά όλα τα νέα ρούχα της, make up look της και γενικότερα στυλιστικές επιλογές για κάθε σεζόν, επιταχύνοντας ένα ομοιόμορφο συνολικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας πάντα τον τύπο της και εντός των τάσεων που επιτάσσει η μόδα.

Αυτό που συνήθως κάνουν λάθος οι γυναίκες στο μακιγιάζ είναι...

Το μόνο λάθος που μπορώ να βρω είναι όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μιμηθεί την ομορφιά μιας άλλης. Είναι πολύ διαφορετικό να εμπνευστεί και να πάρει αναφορές από τις τάσεις που βγαίνουν κάθε φορά και να τις προσαρμόσει ανάλογα με τον τύπο και το στυλ της και πολύ διαφορετικό απλά να προσπαθεί να μιμηθεί κάτι. Η αντιγραφή πάντα είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί για να αναδείξεις την πραγματική σου προσωπικότητα μέσα από το οτιδήποτε. 

Πού μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σου;

Το βιβλίο μου μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από τα γραφεία της σχολής, LMI – London Make Up Institute είτε να το παραγγείλετε τηλεφωνικά ή μέσω email και να σας το αποστείλουμε ταχυδρομικά. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το βιβλίο υπάρχει πλέον και στη συλλογή του Ιανού στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης, από όπου μπορείτε να το προμηθευτείτε εξίσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
21 / position1: 268 / position2: 831
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb