ZEN MONTH WELLNESS

Η 100χρονη δασκάλα yoga αποκαλύπτει το μυστικό της ευζωίας της

Ποια είναι η «μαγική» φράση που επαναλαμβάνει κάθε πρωί

Η 100χρονη δασκάλα yoga αποκαλύπτει το μυστικό της ευζωίας της

Η Tao Porchon-Lynch, αποτελεί την γηραιότερη δασκάλα yoga παγκοσμίως, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει τα 100 χρόνια έχει καταφέρει να δείχνει πολύ νεότερη και φυσικά, να μην εγκαταλείψει αυτό που αγαπά περισσότερο, την πνευματική γυμναστική.

Η ίδια δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να μιλά για την ηλικία της και παραδέχεται ότι η εμφάνιση  της δεν οφείλεται μόνο στα καλά της γονίδια, αλλά και στον τρόπο που έχει επιλέξει να ζει, ασκώντας για σχεδόν έναν αιώνα yoga.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη της, ήταν μόλις 8 ετών όταν είδε κάτι αγόρια να κάνουν κάποιες κινήσεις που έμοιαζαν με παιχνίδι. Βέβαια όταν ρώτησε τι είναι αυτό έμαθε από την θεία της ότι πρόκειται για τη yoga, κάτι που τότε δεν έκανε καμιά γυναίκα. Αργότερα, όμως έκανε yoga με τον B.K.S. Iyengar που της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς μέχρι τότε δε δεχόταν γυναίκες.

Σήμερα, η Tao συμπληρώνει τα 75 χρόνια διδασκαλίας και δηλώνει η χαρά της ζωής είναι γραμμένη μέσα της. Έτσι ακριβώς ισχύει για όλους τους ανθρώπους, αρκεί να πιστέψουν σε αυτήν. Όσο για το μυστικό της μακροζωίας της, εκείνη αναφέρει ότι σχετίζεται άμεσα με τη γιόγκα και αποκαλύπτει ότι κάθε πρωί που ξυπνά δεν σταματά να επαναλαμβάνει μια φράση η οποία ανέκαθεν αποτελούσε κινητήρια δύναμη για την ίδια.

«Όλα είναι δυνατά. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτή θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου». Όπως τονίζει η Tao, αυτή η φράση της έχει χαρίσει μια υπέροχη ζωή που δεν θα άλλαζε με τίποτα. Ίσως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις και εσύ το παράδειγμα της.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 280 / position2: 898
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb