Το προκλητικό μοντέλο ξαναχτυπά: Πόζαρε γuμνό στο Βατικάνο

Όλα για την τέχνη

Δημοσίευση ΔΕΚ 18, 2018
Το προκλητικό μοντέλο ξαναχτυπά: Πόζαρε γuμνό στο Βατικάνο

Την τακτική των προκλητικών φωτογραφίσεων που την έχουν κάνει διάσημη συνέχιση η Βελγίδα Μαρίζα Παπέν.

Το μοντέλο που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για τις γυμνές φωτογραφίες της στην Αγιά Σοφιά, τις Πυραμίδες της Γκίζας και το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, αυτή τη φορά επέλεξε για... πεδίο δράσης το Βατικάνο.

Η Παπέν φωτογραφήθηκε γυμνή στην πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου κουβαλώντας έναν ξύλινο σταυρό.

Σε μια δεύτερη φωτογραφία το μοντέλο από το Βέλγιο πόζαρε - πάντα γuμνό - να κάθεται σε Βίβλους πάνω στα πλακάκια της πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Οι δύο αυτές φωτογραφίες προκάλεσαν την αντίδραση των αρχών που όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη συνέλαβαν τόσο την Παπέν όσο και τον φωτογράφο της, Τζέσε Γουόκερ, και τους οδήγησαν στα κρατητήρια για περίπου δέκα ώρες, πριν, τελικά, να τους αφήσουν ελεύθερους.

«Με συνέλαβαν την ώρα που έβαζα το εσώρουχό μου. Τέσσερις αστυνομικοί κατέβηκαν από δύο περιπολικά και άρχισαν να φωνάζουν "τα διαβατήριά σας"» περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης η Παπέν.

«Είμαστε πάντα αποφασισμένοι να ρισκάρουμε τα πάντα γι' αυτές τις φωτογραφίσεις ακόμα και αν αυτό σημαίνει φυλακή. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι θεσμοί που είναι χτισμένοι γύρω από τη θρησκεία» ανέπτυξε το σκεπτικό του ο Γουόκερ.

Το δίδυμο Παπέν-Γουόκερ θεωρεί τον εαυτό του ως τους «Μπόνι και Κλάιντ» των φωτογραφίσεων.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
7 / position1: 106 / position2: 466
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb