THINK

Η φρικτή ζωή της πριγκίπισσας Latifa στο χρυσό της κλουβί

Κανείς δεν νοιάζεται για την πριγκίπισσα που εξαφανίστηκε;

Η φρικτή ζωή της πριγκίπισσας Latifa στο χρυσό της κλουβί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Latifa bint Mohammed al - Maktoum, πριγκίπισσα των Εμιράτων εξαφανίστηκε.  Σύμφωνα με μάρτυρες απήχθη από υπαλλήλους του πατέρα της στην προσπάθεια να γλιτώσει από αυτόν. Ο αγώνας της για την ελευθερία της έχει εμπνεύσει πολλούς, Η Latifa ήταν γνωστή για την καλοσύνη, τη γενναιότητα και τη συμπόνια της και πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να την βοηθήσουν να επιτύχει αυτό το όνειρο. Κι όμως...

Η Latifa είχε περάσει επτά χρόνια προγραμματίζοντας την αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής από το σπίτι που θεωρούσε ένα χρυσό κλουβί, αν και ήξερε πως δεν θα ήταν εύκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η δεύτερη κόρη του σεΐχη που προσπάθησε να αποδράσει και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η μεγαλύτερη αδελφή της, Samsa, συνελήφθη στο Cambridge, μετά την απόδρασή της από ακίνητο της οικογένειας στο Surrey το 2000.

Ο σεΐχης και η κυβέρνηση του Ντουμπάι αρνήθηκαν να σχολιάσουν στον Guardian τις αποκαλύψεις του BBC. Πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση του Ντουμπάι είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι η Latifa «είναι με την οικογένειά της» και πως «είναι εξαιρετικά».

Η ζωή της Latifa απέχει πολύ από το παραμύθι που οι άνθρωποι θα περίμεναν για τη ζωή μιας πριγκίπισσας και συγκεκριμένα της κόρης ενός από τους πλουσιότερους, ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η ζωή της ήταν γεμάτη κακοποίηση, βία, τρομοκρατία και φρίκη. Ένα ντοκυμαντέρ που θα κυκλοφορήσει σε μερικές μέρες αποκαλύπτει τη σκληρή, απάνθρωπη μεταχείριση που υπέστη η Latifa ως έφηβη καθώς βασανίστηκε και κρατήθηκε σε απομόνωση για χρόνια υπό τις εντολές του πατέρα της.

Νωρίτερα φέτος η Latifa αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της και αγνοώντας όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται το σχέδιο διαφυγής της ξεκίνησε ένα ταξίδι γενναιότητας με μόνο ένα στόχο, την ελευθερία της. Η ίδια έχει αφήσει ένα βίντεο το οποίο ανέβηκε το περασμένο Μάρτιο, και περιγράφει τη ζωή της λέγοντας πως "Αν το βλέπετε αυτή τη στιγμή αυτό σημαίνει είτε ότι με σκότωσαν είτε ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση".

Η Latifa ενέπνευσε τους ανθρώπους με αγάπη και θάρρος. Το όνειρό της τελείωσε όταν την βρήκαν οι μπράβοι του πατέρα της. Ό,τι ξέρουμε για εκείνη είναι στο βίντεο του Μαρτίου. Έκτοτε δεν την είδαμε ποτέ ξανά.

Μπορείς να παρακολουθείς την εξέλιξη της ιστορίας εδώ, σε ένα σάιτ που έφτιαξαν φίλοι της για να την εντοπίσουν και να τη βοηθήσουν να απελευθερωθεί ελπίζοντας πως η κοινή γνώμη μπορεί να ασκήσει πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 397 / position2: 720
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb