TRUE STORIES

«Τα εμφυτεύματα στήθους μου με αρρώσταιναν και κανείς δεν με πίστευε»

Η ιστορία της σταρ του YouTube Karissa Pukas
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Τα εμφυτεύματα στήθους μου με αρρώσταιναν και κανείς δεν με πίστευε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δεν την πίστευε κι όμως μια μυστηριώδης ασθένεια ταλαιπωρούσε για χρόνια τη σταρ του YouTube Karissa Pukas. Κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, δερματικές εξάρσεις, στρες, πόνους στο σώμα.

Η ίδια διηγείται την περιπέτειά της.

"Όταν ήμουν 22 ετών, περίπου ένα χρόνο μετά τη μετακόμισή μου από τον Καναδά στην Αυστραλία για να είμαι με τον φίλο μου Γκλεν, αποφάσισα να βάλω εμφυτεύματα στήθους. Η επέμβαση κόστιζε 8.800 αυστραλιανά δολάρια, 6.400 δολάρια ΗΠΑ.

Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε αρκετές ώρες, εγώ ξύπνησα χωρίς πολύ πόνο, αλλά το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ένα αίσθημα βάρους όπως θα ένιωθα αν ένας ελέφαντας καθόταν στο στήθος μου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή φορούσα ένα στηθόδεσμο για να διαχειριστώ το πρήξιμο και να σταματήσω τα εμφυτεύματα να μετακινούνται έτσι ώστε το σώμα μου να μπορεί να αναπτύξει τον ιστό της ουλής που θα τους "έδενε" στο θώρακά μου.

 Ένας γιατρός με κατηγόρησε ότι τα έβγαζα όλα από το μυαλό μου και μου είπε να σταματήσω. Άλλος μου έλεγε ότι έχω κατάθλιψη. 

Παρόλο που επέστρεψα στις κανονικές μου δραστηριότητες περίπου ένα μήνα αργότερα, είχα κάποιες δυσκολίες στην πλάτη και άρχισα να νιώθω άσχημα όταν στεκόμουν όρθια. 

Περίπου έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, άρχισα να νιώθω χειρότερα: Στην αρχή, έλεγα πως ήταν άγχος. Η δουλειά μου, οι φίλοι μου, όλα με εξουθένωναν. Ίσως θα έπρεπε να κοιμηθώ περισσότερο, σκέφτηκα. Ίσως οι ορμόνες μου είναι λίγο στα χαμένα, υπέθεσα.

Είχα θολή όραση, ίλιγγο και προβλήματα συγκέντρωσης. 

Επίσης, το σώμα μου άρχισε να μυρίζει διαφορετικά. Και τότε άρχισαν οι πόνοι του σώματος. Εννοώ πόνο στους ώμους, τα χέρια και τους καρπούς μου. Παρόλο που ήμουν πάντα πολύ δραστήρια, άρχισα να παρατηρώ ότι τα τυπικά μαθήματα γυμναστικής με άφηναν μουδιασμένη. Ένιωθα συνεχώς εξαντλημένη.  Ένας γιατρός με κατηγόρησε ότι τα έβγαζα όλα από το μυαλό μου και μου είπε να σταματήσω. Άλλος μου έλεγε ότι έχω κατάθλιψη. Ε όχι! Ζούσα στην Αυστραλία, το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί. Είχα ήδη εγκατασταθεί και αγαπούσα τη ζωή μου όπως ήταν, δεν είχα κατάθλιψη, ήμουν άρρωστη.

Δεν είχα καμία όρεξη για σeξ, έχανα μαλλιά, το δέρμα γέμισε με σπυράκια σαν να περνούσα την εφηβεία ξανά. Είχα θολή όραση, ίλιγγο και προβλήματα συγκέντρωσης. Πήγαινα διαρκώς στην τουαλέτα. 

Σε μια προσπάθεια να διαχειριστώ τα πεπτικά μου προβλήματα, συναντήθηκα με έναν διατροφολόγο που μου σύστησε διάφορες διατροφές για να εντοπίσω πιθανά προβλήματα ή αλλεργίες.Τίποτα δεν δούλεψε. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει με σας», μου είπε μετά από μήνες. 

Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά στο YouTube σχετικά με την υγεία μου. Την άνοιξη του 2017, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την επέμβαση στήθους, κάποιος μου άφησε ένα σχόλιο που έλεγε απλώς... "Φταίνε τα εμφυτεύματα".

Η έρευνά μου εμφανίστηκε σε ατελείωτες ιστορίες νεαρών γυναικών, των οποίων η υγεία επιδεινώθηκε μετά από την προσθετική στήθους. Όλες είχαν τα ίδια προβλήματα. Όντως, ο χρήστης στο YouTube είχε δίκιο.

Έκανα επέμβαση, αφαίρεσα τα εμφυτεύματα και αμέσως άλλαξε η όψη μου. Πλέον είμαι και πάλι ο εαυτός μου.

Το πρόσωπο της Karisa πριν την αφαίρεση των εμφυτευμάτων και αμέσως μετά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 189 / position2: 712
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb