IT'S COMPLICATED

Απιστία ‑ Θα ήθελες να το μάθεις; Τι λένε οι ειδικοί

Προτιμάς έναν ειλικρινή σύντροφο ή να ζεις στο σκοτάδι;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα απιστία αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες χωρισμού των ζευγαριών και προκαλεί μεγάλη πληγή στους συντρόφους τις περισσότερες φορές. Επειδή δεν πρέπει όμως να είμαστε απόλυτοι, δεν σημαίνει ότι κάθε περίπτωση απιστίας είναι ίδια, αλλά και ότι θα πρέπει να την κατακρίνουμε σαν πράξη, αφού ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βγάλει η ζωή.

Αυτό που αξίζει όμως να εξετάσουμε σχετικά με την απιστία, είναι το κατά πόσο οι άνθρωποι θέλουν να την μαθαίνουν από τον σύντροφο τους, αλλά και το τι θα κάνουν μόλις γίνει αυτό. Θα τον συγχωρέσουν και θα προσπαθήσουν να τα βρουν ξανά μαζί του ή θα κάνουν την σκηνή του αιώνα και δεν θα του ξαναμιλήσουν ποτέ;

Και επειδή το θέμα έχει απασχολήσει πολύ τον κόσμο, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα αποφάσισε να διεξάγει μια εκτενή έρευνα πάνω στο θέμα την φετινή χρονιά, εξετάζοντας 233 νιόπαντρα ζευγάρια μέσα σε διάστημα 3,5 χρόνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άνθρωποι που είχαν την ροπή προς την απιστία ήταν εκείνοι που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη σχέση ή το γάμος τους, οι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς και οι λιγότερο εμφανίσημες γυναίκες, σε αντίθεση με τους λιγότερο εμφανίσημους άντρες, οι οποίοι αποδείχτηκαν πιο πιστοί. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και η προγαμιαία τους ζωή, αφού όσοι άντρες είχαν στο παρελθόν πολλές ερωτικές σχέσεις μικρής διάρκειας ήταν πιο επιρεπείς στην απιστία, αντίθετα από τις γυναίκες που είχαν αντίστοιχα πολλές εμπειρίες πριν από τον γάμο ή την σχέση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, η έρευνα αναφέρει ότι είναι πιθανότερο να απατήσει το ταίρι του ο άνθρωπος που κοιτά επίμονα έναν πειρασμό, ενώ εκείνοι που αποστρέφουν γρήγορα το βλέμμα τους, αποδείχτηκαν πιο πιστοί. Όμως, εκείνοι που είναι πιο δύσκολο να απατήσουν το ταίρι τους σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι εκείνοι που τείνουν να «βαθμολογούν» στο μυαλό τους πιο αρνητικά τις… «εναλλακτικές λύσεις».

Εξίσου ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το ζήτημα όμως, είναι και η γνώμη που έχουν οι ειδικοί για την απιστία και το τι ωθεί έναν άνθρωπο στο να κάνει κάτι τέτοιο στην σχέση του, αλλά και το αντίκτυπο που έχει η πράξη αυτή πάνω στον άλλον σύντροφο. Ειδικά δε στο ερώτημα εάν ένα ζευγάρι μπορεί να δουλέψει μια σχέση που έχει περάσει μια τέτοια κρίση, οι επιστημονικές εξηγήσεις θα σας εκπλήξουν.

Μια άλλη έρευνα, που διεξείχθη από το Ανδρολογικο Ινστιτούτο Αθηνών σε δείγμα 1.000 ανδρών από όλη τη χώρα, θέλησε να εξετάσει δύο παραμέτρους για το θέμα της απιστίας και το πως αυτοί σχετίζονται. Έτσι λοιπόν, εξέτασε το ύψος τους και την πολυγαμικότητά των αντρών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλό ανάστημα έχουν τα πρωτεία στην απιστία! 

Κορίτσια, όταν λέμε κοντούς εννοούμε από 1.60-1.70 μ. και ψηλούς από 1.80 μ. και πάνω. Όπως αποδείχτηκε, οι κοντοί άντρες είναι περισσότερο πολυγαμικοί από τους ψηλούς και μάλιστα σε διπλάσιο ποσοστό, αφού 8 στους 10 κοντούς είχε παράλληλες σχέσεις, ενώ μόλις 1 στους 10 ψηλούς ήταν πολυγαμικός.

Τέλος, υπάρχει και μια έρευνα η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες ηλικίες για την απιστία. Η πιο κρίσιμη ηλικία για την απιστία αναφέρεται ότι είναι τα 39 χρόνια, ενώ ακολουθεί η ηλικία των 49, αλλά και τον 29.  Στο ερώτημα για το ποια είναι η πιο κοινή αιτία για την απιστία, σε ποσοστό 76% οι εθελοντές απάντησαν ότι είναι η «έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης», ακολούθησε η απάντηση «ευκαιρία που προέκυψε», «η βαριεστιμάρα», η «συνάντηση με ένα παλιό έρωτα» και τέλος κάποιοι είπαν ότι ο σύντροφός τους απλά έψαχνε την ευκαιρία.

Είναι όμως η ζήλεια, η απιστία και ο έρωτας κομμάτια της αγάπης ή πρόκειται για ένα μίζερο συναίσθημα που απλώς σε κάνει να υποφέρεις και δεν σε αφήνει σε ησυχία μέχρι να περάσει;

Όπως και να έχει, η απιστία είναι μια πράξη που δύσκολα μπορεί να πάρει κάποιος εύκολα, ειδικά αν βλέπει τον σύντροφο του σοβαρά για αυτό και πολύς κόσμος δηλώνει πληγωμένος από μια τέτοια εμπειρία. Το βασικό είναι να είστε ειλικρινείς πρώτα από όλα με τον εαυτό σας και έπειτα με τους άλλους και οκ, αν κάνετε και ένα λάθος κοιτάξτε να πάρετε τις ευθύνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 371 / position2: 1502
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb