THINK

Τρεις Ελληνίδες επιστήμονες που αλλάζουν τον κόσμο

Μας κάνουν περήφανους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τρεις Ελληνίδες επιστήμονες που αλλάζουν τον κόσμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι καινοτόμες, έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην επιστήμη τους! Είναι τρεις Ελληνίδες που αξίζει να γνωρίσεις.

Ζωή Γιαβρή

Η Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Advantis Medical Imaging, ένα λογισμικό στις υπηρεσίες της υγείας. , είναι ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για να κατακτήσουν το «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γυναίκες έως 30 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελένη Αντωνιάδου

Tο όνομά της φιγουράρει στην λίστα του Forbes των προσωπικοτήτων κάτω των 30 ετών, που καινοτόμησαν στον τομέα της Υγείας! Είναι συν-ιδρύτρια της start up Transplants without Donours (Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα φτιαγμένα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα. 

Ελλη Παπαεμμανουήλ

Η Έλλη Παπαεμμανουήλ, γενετίστρια – βιολόγος, γεννήθηκε το 2004, και ολοκληρώνοντας τις σπουδές της κέρδισε υποτροφία για διδακτορικό στο Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου στο Λονδίνο. Εκεί διεξήγαγε έρευνες σχετικές με τη γενετική προδιάθεση για καρκίνο του παχέος εντέρου και για παιδική λευχαιμία. Η Έλλη, όντας επικεφαλής ερευνητικής ομάδας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 167 / position2: 506
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb