WELLNESS

Αντίμπ: Μια μαγευτική πόλη για όλον τον χρόνο

Η μικρή γαλλική πόλη της Κυανής Ακτής

Αντίμπ: Μια μαγευτική πόλη για όλον τον χρόνο
@eductravel.com.ua

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κυανή Ακτή, η αλλιώς η Γαλλική Ριβιέρα, είναι ένας παγκόσμιος προορισμός για όλον τον χρόνο. Οι Κάννες, η Νίκαια και το Μονακό είναι τα πιο γνωστά σημεία της, όμως υπάρχει και μια πόλη 76.000 κατοίκων που όταν την αντικρύσεις για πρώτη φορά, δεν μπορείς παρά να την ερωτευτείς.

Δεν έχει τον τόσο κοσμοπολίτικο αέρα των παραπάνω. Ωστόσο, είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σαν πόλη της Μεσογείου. Σε πολλούς θα θυμίσει ελληνικό νησί, με το φρούριο στο λιμάνι, τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα πολλές φορές από πέτρα, τα όμορφα καντούνια, που παραπέμπουν σε νησιά του Ιονίου, οι πεζόδρομοι, η ήσυχη ζωή που σου προσφέρει όμως αρκετές δραστηριότητες.

Η Αντίμπ είναι γνωστή για το μουσείο Πικάσο, ο οποίος έζησε εκεί την δεκαετία του ’40. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ο Νίκος Καζαντζάκης πήγε για πρώτη φορά εκεί το 1948. Άλλαξε πολλά σπίτια ώσπου το 1954, αγόρασε ένα μικρό όμορφο σπίτι. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 1957, ενώ 4 μήνες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η τελευταία του κατοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το μουσείο Πικάσο και το σπίτι του Καζαντζάκη, μπορείς να επισκεφτείς το Αρχαιολογικό Μουσείο, το φρούριο, το σπήλαιο σοκολάτας, να κάνετε μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες και, να θέλετε, να επισκεφτείτε το κοντινό Ζουάν Λε Πιν, που έχει έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Αντίμπ είναι όμορφη όλον τον χρόνο. Ειδικά, η παλιά πόλη. Αν έχτε την ευκαιρία μην διστάσετε να την επισκεφτείτε. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, θυμίζει πολύ από Ελλάδα και είναι, πάνω απ’ όλα, μαγευτική…

@greatruns.com

https://www.cia-france.it/corsi-di-francese-per-ragazzi/visitare-antibes/

@cia-france.it

https://www.seeantibes.com/castles/fort-carre-antibes-657266

@seeantibes.com

@seeantibes.com

@pinterest

@wikipedia

http://iamsherrelle.com/le-sentier-du-littoral-cap-dantibes/

@iamsherrelle.com

https://ourhouseinprovenceno.wordpress.com/sightseeing/antibes/antibes-streets/

@ourhouseinprovenceno.wordpress.com

http://www.nzbzd.com/Antibeswricuben/9

@nzbzd.com

https://www.abritel.fr/location-vacances/p476566a

@abritel.fr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 283 / position2: 1067
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb