ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το πιο ύπουλο τρικ χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι

Μήπως σου το κάνουν;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το πιο ύπουλο τρικ χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νιώθεις ποτέ να αμφισβητείς αν αυτό που πιστεύεις ή αυτό που λες είναι λογικό ή σωστό; Mήπως σου συμβαίνει όταν μιλάς με κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο;

Το Gaslighting λοιπόν είναι ένας όρος που πρέπει να μάθεις. Σημαίνει το να κάνεις κάποιον ν’ αμφισβητεί την ορθότητα της σκέψης του, μια χειριστική τακτική που χρησιμοποιείται από ανθρώπους που θέλουν να οδηγήσουν μια κουβέντα, μια διαφωνία ή μια σχέση στα δικά τους μονοπάτια.

Αυτοί οι άνθρωποι λένε "Δεν είναι έτσι", "Δεν συνέβη ποτέ αυτό", "Εσύ το εκλαμβάνεις λάθος", και άλλα τέτοια κάνοντας τον συμομιλητή να αναρωτιέται κατά πόσο τελικά η σκέψη του είναι ορθή, αν αντιλαμβάνεται εν τέλει λάθος την πραγματικότητα, και οδηγεί στη βαθμιαία παραμόρφωση και διάβρωση της αίσθησης της πραγματικότητάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Μόνο με σένα δεν βγάζω άκρη", "Κανείς λογικός άνθρωπος δεν κάνει αυτό που κάνεις" θα ακούσεις να λέει. Σύντομα δεν ξέρεις τι λες, δεν αναγνωρίζεις πλέον ποια σκέψη είναι δική σου και δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν βρίσκεσαι σε συχνή επικοινωνία μ’ ένα τέτοιο άτομο, είναι δηλαδή γονέας, σύντροφος, στενός φίλος, εργοδότης και σε οδηγεί στην απόλυτη ανυπαρξία αφού δεν είσαι σε θέση να πάρεις πρωτοβουλίες ούτε να πεις τη γνώμη σου όταν είναι γύρω σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 154 / position2: 773
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb