THINK

H Youtuber των 9 εκατομμυρίων followers που τα παράτησε όλα και έφυγε από την Αμερική

Γιατί η πασίγνωστη και πετυχημένη YouTuber Michelle Phan εγκατέλειψε το YouTube
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Youtuber των 9 εκατομμυρίων followers που τα παράτησε όλα και έφυγε από την Αμερική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η γκουρού ομορφιάς Michelle Phan δημοσίευσε βίντεο στο YouTube, την πλατφόρμα που δημιούργησε την αυτοκρατορία των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της.

Πριν ένα χρόνο εξήγησε σε ένα βίντεο πώς ξεκίνησε την δουλειά της, πώς πέτυχε και τελικά πώς αποφάσισε να τα εγκαταλείψει.

"Ολόκληρη τη ζωή μου απλά δούλευα. Δεν έβγαινα έξω, δεν είχα κοινωνική ζωή. Ήξερα ότι αν το ήθελα αυτό, θα έπρεπε να θυσιάσω κάτι"

Το βίντεο, που με τίτλο "Γιατί έφυγα", καταγράφει την καριέρα της Michelle Phan - από το πρώτο  βίντεο στο YouTube (το οποίο λέει ότι άλλαξε την πορεία της ζωής της για πάντα), όταν τελικά κατάφερε να μετατρέψει τη δουλειά της και το όνομά της στο YouTube σε μια από τις πρώτες μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως η έναρξη της εφαρμογής της "Ipsy" και τη συλλογή μακιγιάζ με την L'Oréal, ονόματι Em. Tα χρήματα άρχισαν να ρέουν, αγόρασε σπίτι στην οικογένειά της, γνώρισε τους Obama και τους συνόδευσε σε ένα ταξίδι τους στην Ιαπωνία, έφτασε το 1 δισεκατομμύριο views στα βίντεο της. Και όλα πήγαιναν φοβερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ή και όχι.

"Ποια ήμουν στην κάμερα και ποια ήμουν στην πραγματική ζωή ήταν δύο... ξένοι. Τα χρήματα μπορούν να βγάλουν το χειρότερο εαυτό στους ανθρώπους, και δεν ήμουν η εξαίρεση. Οι ανασφάλειές μου έβγαλαν το χειρότερο εαυτό μου. Έμενα φυλακισμένη μέσα στη δική μου ματαιοδοξία και ποτέ δεν ήμουν ικανοποιημένη με την εικόνα μου. Η ζωή που έφτιαξα στο διαδίκτυο ήταν μια τέλεια εικόνα, αλλά στην πραγματικότητα είχα φτιάξει τη ζωή που θα ήθελα να έχω. "

Μετά από πολλές εμπορικές συμφωνίες που κάποιες πήγαν καλά και κάποιες όχι, και μία μήνυση για copyright μουσικής σε ένα βίντεό της, αποφάσισε πως δεν θέλει άλλο να ζει έτσι. 

"Ήμουν πραγματικά χάλια όταν η συλλογή make up δεν πήγε καλά", δήλωσε η Phan στο Racked. "Ήταν τρία χρόνια της ζωής μου που τα έχασα, που έχασα την επαφή με τους ανθρώπους μου, και πήγαν στράφι. Αλλά έμαθα πολλά από αυτό και νομίζω ότι ήταν πραγματικά σημαντική για μένα τελικά η αποτυχία. Ήταν μέσω αυτής της αποτυχίας που άρχισα να αλλάζω".

Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο η Phan εγκατέλειψε το YouTube ήταν ο τρόπος που η φήμη της είχε επηρρεάσει την ψυχική της υγεία. Η πίεση για νέο περιεχόμενο στο κανάλι της, το στρες για τα καλλυντικά της και όλα τα άλλα την οδήγησαν στην κατάθλιψη.

Και πάλι, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Michelle δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει διαγνωστεί με οποιεσδήποτε συνθήκες ή διαταραχές, παρόλ'αυτά ένιωθε πως θα "έχανε το μυαλό της".

"Στην αρχή δεν έπαιρνα powerbank μαζί μου. Αν έκλεινε το κινητό μου, καλώς. Ούτε το καλώδιο του υπολογιστή. Έπειτα έμενα αποσυνδεδεμένη ολόκληρα Σαββατοκύριακα. Και όταν αυτό δεν ήταν αρκετό, έπρεπε να δώσω στον εαυτό μου ένα πραγματικό break".

"Ποια ήμουν στην κάμερα και ποια ήμουν στην πραγματική ζωή ήταν δύο... ξένοι"

Πριν λίγο καιρό η εταιρεία της ξανακυκλοφόρησε προϊόντα που όπως είπαν οι χρήστες είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα.

"Μπορούσα να ακούσω τις σκέψεις μου, και αυτό ήταν αυτό που είχε σημασία για μένα", είπε. "Ζούμε σε αυτόν τον κόσμο όπου είμαστε τόσο συνδεδεμένοι με όλα, αλλά δεν δίνουμε τον εαυτό μας χρόνο να συνδεθούμε με τους εαυτούς μας. Είχα μόνο τις σκέψεις μου, τη φύση και τα αστέρια - ούτε WiFi ούτε οτιδήποτε άλλο - και αυτό με μεταμόρφωσε".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πριν 276 εβδομάδες
Η ιστορία της βασίλισσας του Instagram που εξαφανίστηκε από παντού
Πού είναι η Essena O'Neil που σάρωνε στο διαδίκτυο;
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
13 / position1: 206 / position2: 1119
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb