ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι προβληματικοί άνθρωποι

Όπως το ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Ποια είναι τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι προβληματικοί άνθρωποι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έρευνα με επικεφαλής τον Christopher Marcin Kowalski του πανεπιστημίου του δυτικού Ontari υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που επιλέγουν οι άνθρωποι με κακό χαρακτήρα. 

Κάποια επαγγέλματα έχουν κακή φήμη, τα επιλέγουν άνθρωποι με σκοτεινή προσωπικότητα ή πρόκειται απλώς για φήμη;

Όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στους ανθρώπους τα οποία σχετίζονται με ορισμένα επαγγέλματα. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ναρκισσισμός, ψύχωση, σαδισμός και άλλα. 

Οκτακόσιοι εθελοντές πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα και οι επιστήμονες εξέτασαν τα χαρακτηριστικά τους, την ικανότητά τους να κάνουν μηχανορραφίες, την τάση τους για ίντριγκες, φασαρίες ή προβληματικές συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό - Αυτή η έρευνα δεν έδειξε πως όσοι ασκούν τα επαγγέλματα αυτά έχουν συνήθως κακή συμπεριφορά, αλλά τι επαγγέλματα διαλέγουν όσοι είναι από τη φύση τους σκοτεινοί άνθρωποι.

Ναρκισσιστική συμπεριφορά εμφάνισαν άνθρωποι που ασχολούνταν με καλλιτεχνικά, κοινωνικά και περιπετειώδη επαγγέλματα.

Όσοι είχαν ψυχωτική συμπεριφορά δεν ασχολούνταν με ανθρωποκεντρικά επαγγέλματα, όπως νοσηλευτική, διδασκαλία, γυμναστική, συμβουλευτική - αλλά με τις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική ή δουλειές που περιλαμβάνουν δράση, και όχι δουλειά γραφείου.

Οι κοινωνικοί άνθρωποι που όμως έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους επιλέγουν επαγγέλματα που μπορούν να "εξασκήσουν το ταλέντο τους" στο χειρισμό προσώπων, ενώ αντίθετα όσοι δυσκολεύονται στην επικοινωνία ή την έκφραση συναισθημάτων προτιμούν πιο μοναχικά επαγγέλματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 182 / position2: 729
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb