ΥΓΕΙΑ

Οι 8 κορυφαίες τροφές για να απογειώσετε την πεσμένη λίμπιντο

Πάντοτε να καταναλώνονται με μέτρο
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΥΓ 06, 2018
Οι 8 κορυφαίες τροφές για να απογειώσετε την πεσμένη λίμπιντο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλλειψη διάθεσης για σeξ αποτελούσε ανέκαθεν πρόβλημα με πολλές παραμέτρους: ψυχολογικές, σωματικές και συναισθηματικές. Και όλοι θεωρούν ιδανική μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Γι αυτό και οι επιστήμονες συνεχίζουν να ψάχνουν πιθανές τακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος με φυσικούς τρόπους, όπως μέσω της διατροφής.

Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής είναι ο μόνος επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε τη σeξουαλική σας διάθεση μέσω των τροφών, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Η έρευνα έχει συνδέσει τη μεσογειακή διατροφή με βελτιωμένη στυτική λειτουργία στους άνδρες και ισχυρότερη λίμπιντο στις γυναίκες - οφέλη που πιθανώς οφείλονται στη βελτίωση της συνολικής υγείας που επιτυγχάνεται μέσω του συγκεκριμένου διατροφικού μοντέλου.

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες τροφές έχουν πράγματι αφροδισιακές ιδιότητες. Ανάμεσά τους βρίσκουμε τις εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στρείδια: Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος των ανδρών. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα στρείδια και άλλα μαλάκια περιέχουν αμινοξέα που ενισχύουν τη σeξουαλική λειτουργία και την τεστοστερόνη στους άνδρες.

Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές, έχει συνδεθεί με βελτιωμένη αγγειακή υγεία και αυξημένη τεστοστερόνη στους άνδρες, που έμμεσα βελτιώνουν την επιθυμία και τη σeξουαλική λειτουργία. Η αισθητηριακή εμπειρία της κατανάλωσης καυτερής πιπεριάς, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείται η απελευθέρωση χημικών που συνδέονται με την ευχαρίστηση, όπως οι ενδορφίνες, συμβάλλει επίσης στην τόνωση της διάθεσης για σeξ.

Σκόνη μάκα: Το μάκα είναι μια ρίζα που μοιάζει με ραπάνι και καλλιεργείται ως λαχανικό ευρείας χρήσης στα υψίπεδα των Άνδεων, ιδιαίτερα στο Περού. Η αποξηραμένη ρίζα του μάκα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία σeξουαλικών και αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών. Οι ιδιότητές του αποδίδονται στην αργινίνη, η οποία έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, μιας ορμόνης που προάγει τη λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σολομός: Η βιταμίνη D έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης - και τα δύο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της λίμπιντο. Παράλληλα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D προκαλούν μειωμένη επιθυμία και σeξουαλική ικανοποίηση, καθώς και λιγότερο ικανοποιητικούς οργασμούς στις γυναίκες. Ο άγριος σολομός αποτελεί μία από τις ελάχιστες διατροφικές πηγές βιταμίνης D. Είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άπαχη πρωτεΐνη.

Μαύρη τρούφα: Αυτό το δυσεύρετο και πανάκριβο είδος μανιταριού περιέχει μια θηλυκή φερομόνη που ονομάζεται ανδροστενόλη, την οποία κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει με αυξημένη σeξουαλική επιθυμία στους άνδρες.

Τζίντζερ: Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την πιπερόριζα με βελτιωμένη σeξουαλική λειτουργία και επιθυμία στους άνδρες. Το τζίντζερ ενεργοποιεί μια ομάδα ενζύμων που υποστηρίζουν τη σeξουαλική λειτουργία. Άλλες μελέτες συνδέουν το τζίντζερ με αυξημένη σeξουαλική διέγερση.

Καρπούζι: Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο και η κιτρουλίνη, που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, με τρόπο ανάλογο με αυτό που το κάνουν φάρμακα όπως το βιάγκρα. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να αυξήσει τη σeξουαλική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Κορεατικό κόκκινο ginseng: Περιέχει χημικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Άλλες έρευνες έχουν συνδέσει την πρόσληψη κόκκινου ginseng με την αύξηση της σeξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 346 / position2: 930
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb