ΥΓΕΙΑ

Γιατί τα κουνούπια προτιμούν να σας τσιμπούν περισσότερο από τους άλλους;

Ποιες είναι οι αιτίες που πάντα εσείς καταλήγετε ο στόχος τους;

Γιατί τα κουνούπια προτιμούν να σας τσιμπούν περισσότερο από τους άλλους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως είσαι από τους άτυχους, που τα κουνούπια λατρεύουν να γεμίζουν με ενοχλητικά τσιμπήματα και δεν μπορείς να καταλάβεις πως γίνεται οι διπλανοί σου να μην έχουν ούτε ένα έστω;

Η επιστήμη, έχει την απάντηση και σε αυτήν την ερώτηση, η οποία μάλιστα είναι το αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και μαθαίνοντας ότι τα κουνούπια είναι πάρα πολύ επιλεκτικά στον πιο θα τσιμπήσουν, καθώς φαίνεται ότι έλκονται από πολύ συγκεκριμένους οργανισμούς. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, το ποιος θα αποτελέσει το πιο... λαχταριστό θύμα για τα κουνούπια, είναι αποτέλεσμα μερικών και ιδιαιτέρως συγκεκριμένων παραγόντων. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Leslie Vosshall, τα κουνούπια προσελκύονται από μέσα από πολλαπλές αισθητηριακές απολήξεις, όπως η οσμή που αναδίδει το δέρμα από το γαλακτικό οξύ, τη ζέστη και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές στους ανθρώπους ή τα ζώα που θα επιλέξουν για να τραφούν.

Ο καθηγητής Jonathan Day,  από την Ιατρική Εντομολογία του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναφέρει ότι το 20% του συνολικού πληθυσμού, παραπονιέται ότι δέχεται περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών από τον μέσο όρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να γίνουν τα απόλυτα θύματα των κουνουπιών και είναι εκείνοι που παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, όπως οι έγκυοι και εκείνου που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Επιπλέον, έρευνες που δημοσιεύτηκα στα επιστημονικά περιοδικά «Journal of Medical Entomology» και «Scientific Reports», αναφέρουν ότι η αγαπημένη ομάδα αίματος των κουνουπιών είναι η 0, καθώς και ότι έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ζεστά και αφυδατωμένα δέρματα.

Η λέξη γλυκοαίματος λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω μοιάζει να έχει μεγάλη βάση. Και τα χρώματα των ρούχων που επιλέγετε να φορέσετε όμως παίζουν ρόλο στην έλξη των κουνουπιών, αφού το κόκκινο, το μαύρο και το μπλε τα βοηθούν περισσότερο να διακρίνουν τη σιλουέτα σας.

Αν λοιπόν θέλετε να σωθείτε από τα κουνούπια και να περάσετε ένα ήρεμο καλοκαίρι, μπορείτε απλώς να αποφύγετε το αλκοόλ και να το αντικαταστήσετε με το τσάι, να μην φοράτε έντονα και σκούρα χρώματα, καθώς και να εντάξετε τα αιθέρια έλαια στην ζωή σας. Κατά προτίμηση τα αιθέρια έλαια του δυόσμου, του θυμαριού και της σιτρονέλας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 209 / position2: 1310
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb