ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάντο όπως οι Ιάπωνες: H ευτυχία βρίσκεται στο ικιγκάι σου

Μια ωραία φιλοσοφία

Κάντο όπως οι Ιάπωνες: H ευτυχία βρίσκεται στο ικιγκάι σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ικιγκάι, ή πιο σωστά ikigai. Μια λέξη, ολόκληρη φιλοσοφία!

Ο συγγραφέας Akihiro Hasegawa, κλινικός ψυχολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Toyo Eiwa, αναφέρει πως η λέξει προέρχεται από αντίστοιχα τη λέξη iki, που σημαίνει ζωή και gai, που περιγράφει την αξία. Η αξία της ζωής!

Η φιλοσοφία μπορεί να οριστεί ως το άθροισμα των μικρών χαρών στην καθημερινή ζωή που φέρνει ως αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη ζωή στο σύνολό της.

Πώς μπορεί άραγε αυτή η φιλοσοφία να σου δώσει και μακροζωΐα;  

Ακολουθώντας το παράδειγμά τους. Να φτιάξουμε τη ζωή μας ακολουθώντας τρεις γραμμές. Τις αξίες μας, τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και τα πράγματα στα οποία είμαστε καλοί. Ό,τι υπάρχει ανάμεσά τους είναι το δικό μας ικιγκάι. Βρείτε το σημείο όπου τέμνονται όλα, κι εκεί είναι η δική σας ευτυχία. Σε τι είστε καλοί; Τι αγαπάτε να κάνετε; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 4 στοιχεία του Ικιγκάι

Αυτό που αγαπάς (το πάθος σου)
Αυτό που ο κόσμος χρειάζεται (η αποστολή σου)
Αυτό στο οποίο είσαι καλός (κλίση)
Αυτό για το οποίο θα σε πληρώσουν (το επάγγελμά σου)

Τι πρέπει να κάνεις για να βρεις το ικιγκάι σου;

Να μην σταματήσεις να προσπαθείς, και να μείνεις ενεργός πάντα. Σταμάτα να τρέχεις, ηρέμησε και υιοθέτησε μια πιο ήρεμη ζωή. Μην τρως όλο το φαγητό σου! Τρώγε το 80% του πιάτου σου, και μάθε να νιώθεις πλήρης. Ζήσε τις μέρες σου με γυμναστική, αλλά και βόλτες με τους φίλους σου. Χαμογέλα συχνά και επέστρεφε στη φύση όσο πιο συχνά γίνεται. Πες ευχαριστώ και νιώσε ευγνώμων! Ζήσε τη στιγμή!

Και κυρίως...

Ακολούθησε το ικιγκάι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 80 / position2: 965
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb