ΥΓΕΙΑ

Πέντε φρούτα και λαχανικά του Ιουλίου που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Θα αναβαθμίσουν τη διατροφή και την υγεία σας
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 02, 2018
Πέντε φρούτα και λαχανικά του Ιουλίου που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε μήνα η φύση μας φέρνει διαφορετικές γεύσεις και τον Ιούλιο υπάρχουν αρκετές επιλογές από φρούτα και λαχανικά. Επιλέγουμε πέντε από αυτά που εκτός από το να μας δροσίζουν, αναβαθμίζουν την ποιότητα της διατροφής μας.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α και καλίου, συντελώντας στην ισορροπία των υγρών του σώματος κατά τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες. Τα ροδάκινα είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά αποτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων και μαύρων κύκλων. Επιλέξετε τα πιο ζουμερά και να τα φάτε με γιαούρτι ή παγωτό ή σκέτα με λίγη κανέλλα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μαρμελάδα ή ακόμη και φρέσκο χυμό για το πρωινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νεκταρίνια

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα ροδάκινα και όχι άδικα. Τα νεκταρίνια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και κάλιο, καθώς και καλή πηγή βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης ελάχιστες θερμίδες. Τα νεκταρίνια μπορεί να τα απολαύσετε σκέτα ή να φτιάξετε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα.

Ντομάτες

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες περιέχει το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C και σχεδόν το ένα τρίτο της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α. Οι ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Β6, Ε και Κ, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και κάλιο. Είναι επίσης γνωστές για την αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινική δράση, ενώ ενισχύει το καρδιοαγγειακό σύστημα και προστατεύει από τις θρομβώσεις. Διαλέξτε φρέσκιες ντομάτες για σαλάτες, υπέροχες σάλτσες για κρέατα και ζυμαρικά ή ακόμη και μαρμελάδα. Και μην ξεχνάτε ότι δεν τις βάζουμε ποτέ στο ψυγείο!

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό. Ένα μεσαίου μεγέθους καλαμπόκι περιέχει το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C.
Βραστό ή ψητό, ολόκληρο ή τεμαχισμένο το καλαμπόκι μπορεί να αναβαθμίσει την σαλάτα σας ή να συνοδεύσει υπέροχα τα ψητά σας.

Καρπούζι

Αν φέτος το καλοκαίρι θέλετε να είστε ενυδατωμένοι, τότε το καρπούζι είναι ο «σύμματχο» που χρειάζεστε. Με περιεκτικότητα 92% σε νερό και ελάχιστες θερμίδες. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, περιέχει επίσης λυκοπένη και β-καροτένη.
Απολαύστε παγωμένο καρπούζι σκέτο ή σε φρουτοσαλάτα, με λίγη φέτα ή μέντα.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 267 / position2: 775
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb