ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν φταις εσύ που θες λιπαρά και υδατάνθρακες, αλλά το μυαλό σου!

Φάε τις τηγανητές πατάτες...

Δεν φταις εσύ που θες λιπαρά και υδατάνθρακες, αλλά το μυαλό σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως το λέει και η επιστήμη - και αποτελεί τέλεια δικαιολογία για να βουτήξεις σε μια μεγάλη μερίδα τηγανητές πατάτες. Το μυαλό μας μας... οδηγεί στην κατανάλωση λιπαρών και υδατανθράκων! Μάλιστα δουλεύει πιο γρήγορα όταν τρώμε αυτές τις τροφές!

«Αυτός ο συνδυασμός ξεγελά έναν αρχαίο μηχανισμό του εγκεφάλου μας ώστε να ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερη από την αναγκαία ποσότητα ενέργειας», εξηγούν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι ερευνητές υπέβαλλαν τους εθελοντές σε εγκεφαλικές απεικονίσεις ενώ έβλεπαν φωτογραφίες δημοφιλών σνακ είτε λιπαρά είτε γεμάτα υδατάνθρακες, είτε και τα δύο. Οι εθελοντές έπρεπε να παίξουν σε μια "δημοπρασία" για να αγοράσουν τα σνακ που προτιμούσαν. Οι περισσότεροι επέλεγαν τα τρόφιμα που είχαν υδατάνθρακες αλλά και λιπαρά. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι, πως όταν έβλεπαν αυτά τα σνακ,  ενεργοποιόντουσαν στον εγκέφαλό τους περισσότερα νευρικά κυκλώματα απ’ ότι όταν έβλεπαν κάποιες άλλες τροφές, ακόμη κι αν ήταν π.χ. το αγαπημένο τους φαγητό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 252 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb