#ΚΟΡΜΑΡΑ - ΝΙΩΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ FITNESS

Το καλύτερο πράγμα που σου κάνει η γυμναστική δεν είναι το ωραίο σώμα

Μάθε τι μπορεί να κάνει για σένα...
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το καλύτερο πράγμα που σου κάνει η γυμναστική δεν είναι το ωραίο σώμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρουμε πολύ καλά πως η γυμναστική είναι η πανάκεια για πολλά πράγματα. Ξέρουμε πως η άσκηση δίνει ευεξία, αλλά δεν ξέραμε πως μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε ευτυχισμένοι!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με την ευτυχία και τη σωματική δραστηριότητα, οι άνθρωποι που γυμνάζονται ακόμη και μία φορά την εβδομάδα ή για μόλις 10 λεπτά την ημέρα τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι από εκείνους που δεν αθλούνται ποτέ. Και κάθε είδους άσκηση μπορεί να είναι χρήσιμη!

Η ιδέα ότι η κίνηση μπορεί να επηρεάσει τις διαθέσεις μας δεν είναι άγνωστη, ξέρουμε όλοι για την ευεξία που προκαλεί η γυμναστική. 

Η επιστήμη θα συμφωνούσε γενικά με εμάς. Ορισμένες παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που αθλούνται έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης και άγχους, και μεγαλύτερη όρεξη για κοινωνικοποίηση ή νέες εμπειρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η νέα έρευνα επικεντρώθηκε στις σχέσεις μεταξύ γυμναστικής και ψυχολογικών προβλημάτων όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Ξεκίνησε με τη δημιουργία βάσεων δεδομένων έρευνας για σχετικές μελέτες και ολοκληρώθηκε με 23 δημοσιεύσεις από το 1980. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε μελέτη ήταν συχνά μικρός, αλλά μαζί, αντιπροσώπευαν περισσότερους από 500.000 ανθρώπους και κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα εθνικοτήτων, ηλικιών και κοινωνικοοικονομικών ομάδων.

Ο τύπος άσκησης δεν φαίνεται να έχει σημασία. Άλλοι άνθρωποι περπατούσαν ή έτρεχαν. Άλλοι έκαναν γιόγκα και άλλοι αερόμπικ.

Το καλύτερο, η διάρκεια της άσκησης που απαιτείται για να επηρεάσει την ευτυχία μας είναι τελικά μικρή, λέει ο Δρ Τσεν, αναπληρωτής καθηγητής κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Σε αρκετές μελέτες, οι άνθρωποι που αθλούνταν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα δήλωσαν ότι αισθάνονταν πολύ πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν αθλούνταν ποτέ. Μόλις δέκα λεπτά αρκούν για την ευτυχία σου. Για το σώμα σου όμως πολύ παραπάνω...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 509 / position2: 894
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb