ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποια είναι η δουλειά του σπιτιού που καταστρέφει τις σχέσεις

Κάνει έξαλλες τις γυναίκες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ποια είναι η δουλειά του σπιτιού που καταστρέφει τις σχέσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει σημασία πόσο βολικά και ταιριαστά είναι δύο άτομα: Εφ 'όσον υπάρχουν άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη που χρειάζονται πλύσιμο, θα υπάρξουν εντάσεις.

Οι επιστήμονες στο Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών (CCF) αποφάσισαν πως αυτή η δουλειά φέρνει νεύρα και στεναχώρια ανάμεσα στα ζευγάρια και δη στις γυναίκες. 

Σε έρευνα, οι γυναίκες ανέφεραν ότι το πλύσιμο πιάτων ήταν η δουλειά που προκαλούσε καυγάδες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αγγαρεία. Οι γυναίκες που έπλεναν τα περισσότερα πιάτα ήταν λιγότερο ικανοποιημένες στις σχέσεις τους, λιγότερο ικανοποιημένες στη σeξουαλική τους ζωή και πιο πιθανό να έχουν καυγάδες με τον σύντροφό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές ή τουλάχιστον έβαζαν εξίσου τα πιάτα στο πλυντήριο (και όχι μόνο η γυναίκα) από την άλλη πλευρά, τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Το να πλένεις τα πιάτα με έναν σύντροφο ήταν πιο σημαντικό για τις γυναίκες από ο,τιδήποτε άλλο στο σπίτι. 

"Το πλύσιμο πιάτων, όπως και τα άλλα καθήκοντα που εξετάσαμε, είναι ιστορικά και σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των γυναικών", λένε οι επιστήμονες. "Οι γυναίκες που πλένουν τα πιάτα ενώ ο σύντροφός τους πχ. βλέπει τηλεόραση, αναπτύσουν αισθήματα ανισότητας και δυστυχίας".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 155 / position2: 654
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb