ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η πανίσχυρη Ελληνίδα της Wall Street

Την αποκαλούσαν «Πύραυλο Κρουζ»

Η πανίσχυρη Ελληνίδα της Wall Street

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρηματοπιστωτική αγορά των ΗΠΑ, είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος, με τις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο να αποτελούν μειοψηφία, και να αμείβονται πολύ λίγοτερα χρήματα από τους συναδέλφους τους.

Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν για την ελληνίδα Ζωή Παπαδημητρίου-Κρουζ, που το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα των ΗΠΑ με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων.

Με μεθοδικότητα και επιθετικό στυλ εργασίας, κατάφερε να φτάσει στα υψηλότερα σκαλοπάτια της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Το 2007 όμως ήταν καταστροφικό για αυτήν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν φτάσουμε στο 2007 ας δούμε την ιστορία της. Σε ηλικία 14 ετών φτάνει στις ΗΠΑ. Μετά το κολλέγιο αρχίζει να εργάζεται στο τραπεζικό τομέα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Morgan Stanley, της δίνει μια θέση εργασίας, όπου καταφέρνει και δείχνει τις ηγετικές της ικανότητες. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη φόβου, με καίριες παρεμβάσεις, και εύστοχες τοποθετήσεις.

Το 2005 είχε προαχθεί άλλωστε στη θέση της προέδρου του τμήματός της στη Morgan Stanley και το μόνο που έλειπε πια από το βιογραφικό της ήταν η θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου (και διευθύνοντος συμβούλου), κάτι που όλοι στοιχημάτιζαν πως δεν θα αργούσε να έρθει.

Η αγορά των ακινήτων που προσωπικά είχε αναλάβει, αρχίζει και καταρρέει. Όλοι οι διευθυντές τμημάτων απολύονται, αλλά αυτή παραμένει στη θέση της. Ωσπου το 2007 πρέπει να απολογηθεί για ζημίες 3,7 δις δολαρίων, στο τμήμα της, μετά από μία ξαφνική κατάρρευση της οικονομίας στο κατασκευαστικό τομέα.

Έκανε δική της επενδυτική εταιρεία που για 4 χρόνια εμφάνιζε κέρδη. Όμως το παιχνίδι των αγορών είχε αλλάξει, κάτι που κατάλαβε εγκαίρως και αποσύρθηκε. Πλέον εργάζεται επιλεκτικά ως σύμβουλος σε κάποιες εταιρείες. 

Στα προσωπικά της απέκτησε 3 παιδιά, αλλά το διαζύγιο της με τον σύζυγο της απασχόλησε τα ΜΜΕ λόγω της μεγάλης δικαστικής διαμάχης που πήρε έκταση. Το μυστικό της επιτυχίας της, τα σκληρά παιδικά βιώματα, όταν χρειάστηκε να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, και ο τρόπος που τους αντιμετώπιζαν, υποτιμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 203 / position2: 553
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb