ΜΟΔΑ

Να γιατί οι τσέπες στα γυναικεία παντελόνια είναι μικρότερες από ότι στα αντρικά

Εσύ είχες προσέξει αυτήν τη διαφορά;

Να γιατί οι τσέπες στα γυναικεία παντελόνια είναι μικρότερες από ότι στα αντρικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως να είναι κάτι που δεν είχατε παρατηρήσει ως τώρα, όμως είναι γεγονός ότι οι τσέπες στα γυναικεία παντελόνια είναι μικρότερες από εκείνες στα αντρικά και ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, έχει τις ρίζες του στους περασμένους αιώνες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο site The Pudding, αποκάλυψε ότι οι μπροστινές τσέπες στα γυναικεία jean είναι μικρότερες κατά 48% από ότι στα αντρικά και 6,5% στενότερες. 

Ο λόγος που αυτό το γεγονός συμβαίνει όμως, έχει να κάνει με μια συνήθεια αιώνων. Οι τσέπες, δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετούν εκείνους που έχουν πράγματα, όπως χρήματα, κλειδιά κλπ. Σύμφωνα με το BBC λοιπόν, στην Ευρώπη τους περασμένους αιώνες, τέτοιου είδους πράγματα κατείχαν μόνο οι άντρες, επομένως ήταν εκείνοι για τους οποίους ξεκίνησε η κυκλοφορία της τσέπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσημες ιστορικές πηγές δε, αναφέρουν ότι τα αντρικά παντελόνια είχαν τσέπες από τον 16ο αιώνα, ενώ η πρώτη γυναίκα που είχε τσέπες σε φόρεμα της, ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ η Πρώτη, η οποία ζήτησε να τις της ράψουν.

Η εξέλιξη της μόδας όμως, μετέτρεψε τις γυναικείες τσέπες σε τσάντες και από εκεί σε ζώνες, που είχαν τσάντες, ώστε να κουβαλούν πιο εύκολα τα πράγματα τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 270 / position2: 874
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb