ENTERTAINMENT

Οι περιοχές της Αθήνας που «φιλοξένησαν» αγαπημένα σίριαλ

Τις ξέρατε;

Οι περιοχές της Αθήνας που «φιλοξένησαν» αγαπημένα σίριαλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ελληνικά σίριαλ έχουν γυριστεί σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Κρήτη, Κέρκυρα, Πελοπόννησο και πολλά άλλα μέρη έχουν φιλοξενήσει τα γυρίσματα σειρών. Ωστόσο, την πρωτοκαθεδρία την έχει η Αθήνα. Και οι τηλεοπτικές γειτονίες που μας κράτησαν συντροφιά τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν είναι και λίγες…

Το Ρετιρέ

Κανείς δεν ξεχνά το επεισόδιο με την Κατερίνα Γιουλάκη να φωνάζει με όλη της την δύναμη «Ζωγράφου, Ζωγράφου» στα ταξί. Ναι, το ρετιρέ που έμενε ήταν στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ το γραφείο που δούλευαν οι περισσότεροι χαρακτήρες της σειράς ήταν στα σύνορα του Παγκρατίου με τα Ιλίσια, πίσω από το Χίλτον. Το μπαρ από την άλλη που είχαν στην ιδιοκτησία τους η Χαρούλα και η Ελένη, βρισκόταν στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυο Ξένοι

Πολλά σπίτια αλλά μόνο για δυο μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Το σπίτι της Ντένης Μαρκορά είναι μια μονοκατοικία στο Κολωνάκι. Πράγμα που φαίνεται και λογικό από τις συχνές βόλτες της στην αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας. Από την άλλη, το σπίτι του Κωνσταντίνου Μαρκορά, στο οποίο συζεί με την Φλώρα, είναι σε μια γειτονιά που σχεδόν όλοι θα θέλαμε να ζούμε. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στην οδό Μητσαίων, η οποία είναι κάθετη στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δίπλα από την Πλάκα, κοντά στην Ακρόπολη και πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης και της στάσης του μετρό, που τότε δεν υπήρχαν.

Άκρως Οικογενειακόν

Πώς ένας δικηγόρος που δεν σταυρώνει πελάτη και όλους τους παίρνει η Παπαρούπα, έχει ολόκληρη μονοκατοικία στην Κηφισιά, πάντα μας προβλημάτιζε. Αλλά πάλι ίσως να είναι κληρονομιά από την μητέρα του, η οποία μένει με την αδερφή της στην άλλη άκρη της Αθήνας (ή του νομού) στην Βάρκιζα.

Οι Απαράδεκτοι

Ίσως να ήταν και η πρώτη τηλεοπτική διεύθυνσή που μάθαμε. «Αδάμαντός 4, Λυκαβηττός», έλεγαν κιόλας από τα πρώτα επεισόδια οι πρωταγωνιστές αλλά και οι guest star της σειράς. Αν και η διεύθυνση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, τα πλάνα από το εξωτερικό της θρυλικής πολυκατοικίας όπου ήταν διαχειριστής ο Χαλακατεβάκης είναι πράγματι στην περιοχή του Λυκαβηττού, στην συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού, πολύ κοντά στον ομώνυμο λόφο.

50-50

Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές των τελευταίων ετών. Η πιο χαρακτηριστική περιοχή της, δεν είναι άλλη από το τσιπουράδικο, στο οποίο μαζεύονταν κάθε Παρασκευή οι τρεις κολλητοί φίλοι. Πρόκειται για το Ουζερί «Οινέα» που βρίσκεται στου Ψυρρή, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε. Από εκεί και πέρα, ο Πειραιώτης Σάκης Μπουλάς έμενε στην πανέμορφη Καστέλλα, ενώ οι άλλοι δυο φίλοι έμεναν σε μονοκατοικίες των βορείων προαστίων.

Το κόκκινο δωμάτιο

Αν σκεφτήκατε ποτέ πως τα γυρίσματα έγιναν σε κάποιο ξενοδοχείο της παραλιακής, τότε πέσατε διάνα. Το «Κόκκινοι Δωμάτιο» για τρις σεζόν βρέθηκε στην Βουλιαγμένη και στο ξενοδοχείο Grecotel Vouliagmeni Suites. Ένα μέρος που σε έκανε να ταξιδεύεις νοερά σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Όχι ό, τι η Βουλιαγμένη δεν είναι…

Οι Μεν και οι Δεν

Το αριστοκρατικό Κολωνάκι, πρωταγωνιστεί για κόμα μια φορά σε ελληνική σειρά. Όμως αυτή τη φορά, το κάνει με έναν διαφορετικό τρόπο. Δυο διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία, είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι. Στον έναν, ο δικηγόρος αριστοκράτης με την σύζυγό του και στον άλλο, ένα λαϊκό άνεργο ζευγάρι που κερδίζει το διαμέρισμα σε τηλεοπτικό διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
20 / position1: 305 / position2: 750
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb