ΥΓΕΙΑ

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την περίοδο σου;

Ο τρόπος που συνδέονται αυτές οι δυο καταστάσεις θα σας εκπλήξει!

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την περίοδο σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως να έχεις ακούσει ό,τι η ρύπανση της ατμόσφαιρας συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας, με το μεταβολικό σύνδρομο, ακόμα και με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Μια νέα μελέτη όμως, ήρθε να αποκαλύψει ό,τι η ατμοσφαιρική ρύπανση ενδεχομένως να επηρεάζει τον έμμηνο κύκλο των έφηβων κοριτσιών. Μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, μελέτησε και συνέκρινε στοιχεία από μεγάλη έρευνα στην Αμερική, με την ποιότητα του αέρα, καθώς και διάφορες παραμέτρους ως προς την υγεία των γυναικών.

Το συμπέρασμα που προέκυψε, είναι ό,τι η έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση για κορίτσια 14-18 σχετίζεται ελαφρώς με τη μη κανονικότητα της έμμηνης ρύσης τους, όπως και με μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα επίτευξης της κανονικότητας της περιόδου στο γυμνάσιο και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί μέχρι πρότινος η ατμοσφαιρική ρύπανση να είχε συνδεθεί με την πρόκληση προβλημάτων στην καρδιά και τους πνεύμονες, όπως όμως έδειξε η νέα αυτή έρευνα, μπορεί να προκαλέσει και άλλα θέματα στην υγεία. 

Για όποιον/α ενδιαφέρεται να διαβάσει λεπτομερώς το άρθρο σχετικά με την παραπάνω μελέτη, θα το βρει δημοσιευμένο στο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 193 / position2: 879
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb