ΥΓΕΙΑ

Πες αντίο στα σπυράκια της πλάτης σου και απόλαυσε το καλοκαίρι!

Μάθε ποιοι είναι οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτήν την κατάσταση

Πες αντίο στα σπυράκια της πλάτης σου και απόλαυσε το καλοκαίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούγοντας τη λέξη ακμή, ο περισσότερος κόσμος σίγουρα θα σκεφτεί τα σπυράκια στο πρόσωπο, όμως αυτή η δερματοπάθεια δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Μπορεί να εμφανιστεί παντού και κυρίως στην... πλάτη, όπου εκεί και αν ο πόνος και το ξύσιμο δεν υποφέρονται. Ίσως να έχεις παρατηρήσει ό,τι η πλάτη σου έχει εκείνα τα απαίσια μαυράκια που γεμίζουν οι πόροι και μετά εξελίσσονται σε σπυράκια. Δυστυχώς, αυτό είναι θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές κοπέλες και συχνά ντρέπονται να βάλουν κάποιο ποιο ανοιχτό στην πλάτη ρούχο.

Ήρθε όμως η ώρα να δεις πως μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και να κάνεις και πάλι τον αυτό σου να λάμψει, όπως του αξίζει. Το πως, θα το μάθεις παρακάτω.

Σωστός καθαρισμός

Αρχικά, χρειάζεσαι μια δραστική ουσία, που θα καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και θα διώχνει όλα εκείνα τα βακτήρια που συνδέονται με την ακμή. Η βάση αυτής της ουσίας, πρέπει να είναι το Υπεροξείδιο του Βενζολίου, ενώ η μορφή του δεν σε επηρεάζει. Είτε σε σαπούνι, είτε σε μορφή αφρού ή τζελ, θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Πριν το χρησιμοποιήσεις όμως, θα δεις ένα δερματολόγο για να εκτιμήσει την κατάσταση σου.

Πρόσεξε τη διατροφή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για τον οργανισμό και τις αντιδράσεις του. Έτσι λοιπόν, αν δεν τρως σωστά, τότε ο οργανισμός σου αντιδράει και μια από αυτές τις αντιδράσεις είναι η έκκριση σμήγματος και η διατάραξη των ορμονών που σου προκαλούν την ακμή. Ειδικότερα, τροφές υψηλές σε γλυκεμικό οξύ, είναι ό,τι χειρότερο για αυτήν την κατάσταση. Τροφές με υψηλό δείκτη γλυκεμικού οξέος είναι το ψωμί, το ρύζι και οι πατάτες.

Μείωσε το άγχος

Είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες εμφάνισης της ακμής και τροφοδοσίας της.

Σωστή ενυδάτωση

Επέλεξε σοφά την ενυδατική κρέμα για το σώμα σου, με σκοπό την εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων.

Η απολέπιση είναι φίλη σου

Μπορείς να κάνεις απολέπιση μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να καθαρίζεις την επιφάνεια του δέρματος σου. Πρόσεξε όμως, μην το παρακάνεις.

Μην διστάζεις να κάνεις καθαρισμό

Ακόμα και στην πλάτη αν τον χρειάζεσαι, μη διστάσεις να κλείσεις ένα ραντεβού με ειδικό για να σου κάνει ένα σούπερ καθαρισμό. Μετά θα λάμπεις!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 204 / position2: 1294
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb